Tillbaka
29.8.19   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Ansök om bidrag i september

Bild: Fotofabriken

Vi vill göra det lätt för dig som ansöker om bidrag från Kulturfonden. Därför finns det nu färre datum att hålla koll på. Från och med hösten 2019 har flera specialfonder ansökningstid samtidigt i september.

I Nyland kan du ansöka om bidrag ur:

I Österbotten kan du ansöka om bidrag ur:

Du kan också ansöka om bidrag för:

Film- och medieproduktion
Vi beviljar bidrag för film-, tv-, radio- och medieproduktioner som har en tydlig anknytning till det svenska i Finland. Vi beviljar också bidrag för mångmediala helheter. Läs mer om bidrag för film- och medieproduktion.

Föreningshusrenovering
Aktiva föreningar med verksamhet på svenska kan ansöka om renoveringsbidrag. Föreningen ska äga huset och det ska vara i aktiv användning. Läs mer om bidrag för renovering av föreningshus.

Utlandspraktik
Hösten 2019 erbjuder vi i samarbete med Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf fem internationella praktikplatser. Ansök om ett bidrag för utlandspraktik 15-30.9.2019. Läs mer om utlandspraktik.

Lärlingsstipendium
Lärlingsstipendierna är för dig som har avslutat din utbildning och vill utvecklas under professionell handledning. Också du som har studerat museiämnen och vill få internationell erfarenhet kan ansöka om ett lärlingsstipendium. Ansök om lärlingsstipendium 12.9-12.10.2019. Läs mer om lärlingsstipendium.

Vår allmänna ansökningstid är fortsättningsvis november. Då kan privatpersoner, arbetsgrupper och organisationer ansöka om bidrag. Läs mer om novemberansökan.

Ansök om bidrag i september