Suomeksi

Svenska kulturfonden

Svenska kulturfondenin tehtävänä on tukea ruotsinkielistä kulttuuria ja koulutusta, ruotsin kieltä ja suomenruotsalaista toimintaa Suomessa. Svenska kulturfonden perustettiin vuonna 1908, ja se muodostuu 490:stä rahastosta, jotka pohjautuvat testamentteihin sekä yksityishenkilöiden ja  yhteisöjen tekemiin lahjoituksiin. Hallituksen ja valtuuskunnan valitsee Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus ja varainhoidosta vastaa Svenska litteratursällskapet i Finland rf.

Svenska kulturfondenin tuotto jaetaan stipendeinä ja avustuksina, ja varoja jakaa Utdelningsstiftelsen för Svenska kulturfonden-niminen säätiö.  Kiinteistöihin liittyvät asiat, esimerkiksi residenssitilat,  hoitaa Fastighetsstiftelsen för Svenska kulturfonden. Toiminnassa käytämme nimeä Svenska kulturfonden.

Vastaanotamme vuosittain n. 8 000 hakemusta. Viime vuosina jaossa on ollut runsaat 40 miljoonaa euroa.

Toimintamme tavoitteet:

  • Tukea ja vahvistaa ruotsin kielen asemaa ja ruotsinkielistä toimintaa Suomessa.
  • Kehittää suomenruotsalaisten osaamista, asiantuntemusta ja luovuutta.
  • Tukea suomenruotsalaisten yhteenkuuluvuutta ja identiteettiä.
  • Edistää mahdollisuuksia elää ja toimia ruotsin kielellä Suomessa

Löydä perille

Osoitteemme Helsingissä on Yrjönkatu 27, mutta sisäänkäynti on Mercatorkujan puolelta. Ovi löytyy heti Kukontorille vievän porttikäytävän jälkeen, Amos Cafén vierestä ja hissi on ulko-ovesta tultaessa heti vasemmalla.

Haluatko hakea apurahaa tai projektiavustusta?

Myönnämme apurahoja ja avustuksia myös muille kun ruotsinkielisille hakijoille, jos toiminta johon avustusta haetaan tukee tavoitteitamme. Hakulomake on ruotsinkielinen, mutta tarvittaessa henkilökuntamme auttaa sen täyttämisessä. Yhteystiedot löydät tästä.