Tillbaka
11.1.24   |   Nyheter

Januari är journalisternas månad

Karl Vilhjálmssons iscensatta bild togs för ett reportage i Kulturfondens årsbok 2020.

Jobbar du som journalist, konstkritiker eller recensent? Eller studerar du journalistik? I januari tar vi emot ansökningar om journaliststipendier. Myös suomenkieliset toimittajat voivat hakea apurahaa.

Tiesitkö, että myös suomenkieliset journalistit, jotka kirjoittavat ruotsinkielisistä teemoista suomenkielisiin medioihin voivat hakea apurahaa? Lue lisää aiheesta (ruotsiksi).

Sedan 2022 beviljar vi bidrag också för finskspråkiga journalister som vill berätta om det svenska i Finland i finskspråkiga medier och för nordiska journalister, recensenter och kritiker som skriver i nordiska medier om konst och kultur på svenska i Finland.

Vi beviljar journaliststipendier för

Via länkarna ovan kan du läsa mera om de olika typerna av journaliststipendier.

Gör din ansökan nu

Ansökan är öppen mellan den 1 och 31 januari 2023. Vi tar emot ansökningar om journaliststipendier, men INTE studerandestipendier, också mellan den 1 och 30 september.

Sök för fortbildning och nätverk i januari och september

Vi har ändrat ansökningstiderna för stipendier för journalisters fortbildning och nätverkande. Journalister kunde tidigare söka våra ”bidrag för fortbildning och nätverk inom konst och kultur” med fri ansökningstid. Från och med 2024 ska journalister som till exempel ska delta i konferenser eller seminarier utomlands söka ett journaliststipendium i januari eller september.

I samarbete med Konstsamfundet

Journaliststipendierna beviljas och finansieras i samarbete mellan Kulturfonden och Konstsamfundet, men du riktar din ansökan endast till Kulturfonden.

Noggrannare info

Vår ledande kulturombudsman Åsa Juslin, +358 50 325 0825, asa.juslin(at)kulturfonden.fi, svarar på frågor om alla journaliststipendier.

Januari är journalisternas månad