Tillbaka
21.12.21   (Redigerad 1.2.22)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Vi börjar året med journalister

Jobbar du som journalist, konstkritiker eller recensent på svenska, på finska eller i ett annat nordiskt land? Eller studerar du journalistik? I januari tar vi emot bidragsansökningar om Kulturfondens och Konstsamfundets journaliststipendier. Myös suomenkieliset toimittajat voivat hakea apurahaa.

Vuodesta 2022 alkaen myös suomenkieliset journalistit, jotka kirjoittavat ruotsinkielisistä teemoista suomenkielisiin medioihin voivat hakea apurahaa.

Nytt för år 2022 är att vi beviljar bidrag också för finskspråkiga journalister som vill berätta om det svenska i Finland i finskspråkiga medier och för nordiska journalister, recensenter och kritiker som skriver i nordiska medier om konst och kultur på svenska i Finland.

Vi beviljar stipendier för

Via länkarna ovan kan du läsa mera om de olika typerna av journaliststipendier.

Ansökan är öppen mellan den 1 och 31 januari 2022. År 2022 tar vi emot ansökningar om journaliststipendier, dock INTE studerandestipendier, också mellan den 1 och 30 september.

Journaliststipendierna beviljas i samarbete mellan Kulturfonden och Konstsamfundet, men du riktar din ansökan endast till Kulturfonden.

Du kan också ansöka om Kulturfondens resestipendier för journalister. Resestipendierna kan du ansöka om under hela året. Läs mer om resestipendierna här.

Vår ledande kulturombudsman Åsa Juslin, +358 50 325 0825, asa.juslin(at)kulturfonden.fi, berättar mera om alla journaliststipendier.

Vi börjar året med journalister