Tillbaka
15.3.22   (Redigerad 21.3.22)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Alla sökande fick besked

Tisdagen den 15 mars 2022 skickade vi över 2 800 mejl. Alla som sökte bidrag i november har idag fått besked. Nytt för i år är att alla sökande i sitt beskedsmejl får ta del av respons från Kulturfonden.

Vi är måna om att först kontakta alla sökande. På fredag publicerar vi alla bidrag på webbplatsen https://beviljade.kulturfonden.fi/.

Här kan du läsa mer om ansökningarna som vi fick i november.

Nytt för i år – allmän respons till sökande

Kulturfonden prövar i år ett nytt sätt att ge allmän respons till de sökande. I beskedsmejlen finns ombudsmännens översikt över ansökningarna inom det aktuella området. Responsen är alltså allmän, men ger ändå information om vanliga orsaker till avslag inom de olika genrerna.

– Vi får så pass många ansökningar att vi inte kan ge enskild respons till alla. Det räcker inte arbetstiden till. Via vårt ansökningssystem är det ändå alltid möjligt att kontakta våra ombudsmän som kan ge vägledning kring vad det lönar sig att tänka på då man gör ansökan. Våra sakkunniga är anonyma och deras bedömning kan vi inte direkt återge, säger Kulturfondens delegationsordförande Mikael Svarvar.

Alla vill ha ett ja

Varför får bara hälften av alla sökande ja på sin ansökan? Varför motiverar vi inte avslag? Hur kan jag kontakta Kulturfonden efter att jag fått besked?

Vår vd Sören Lillkung svarar på frågorna i vår nya video.

Dubbelsignering – nytt för organisationer

Har din organisation beviljats ett bidrag på 3 000 euro eller mera från Kulturfonden? Vi har tagit i bruk ett krav på dubbelsignering då du anhåller om utbetalning av ett beviljat bidrag. Läs det här innan du loggar in i vårt ansökningssystem för att anhålla om utbetalning.

Beviljades du bidrag?

Vi har sammanställt all info du behöver på vår webbsida När du har beviljats bidrag.

Alla sökande fick besked