Tillbaka
26.9.18   (Redigerad 27.9.18)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Det handlar om publiken!

Det handlar om PUBLIKEN! är vår fjärde publikation om den finlandssvenska teatern.

Hur ser den finlandssvenska teaterpubliken ut? Hur ska den svenskspråkiga teatern överleva? De här och många andra frågor tar sig Elisabeth Lindfors an i vår nya rapport “Det handlar om PUBLIKEN!”.

I rapporten presenterar Lindfors sin syn på publikens beteende och förväntningar. Hon diskuterar också publikens roll och ifrågasätter synen på att publikens viktigaste insats är att köpa biljetter. Publiken borde vara medspelare, konstaterar Elisabeth Lindfors.

Rapporten baserar sig bland annat på en enkät som studerande vid Novia gjort. Den fullständiga enkäten och analysen hittar du här.

Vill du också läsa rapporten? Läs den på vår webbplats eller beställ ett pappersexemplar genom att mejla information(at)kulturfonden.fi. Från och med vecka 41 kan vi distribuera pappersexemplar av rapporten. Vi postar då rapporten till teateraktörer i Svenskfinland.

Det handlar om PUBLIKEN! är Kulturfondens fjärde publikation med fokus på den finlandssvenska teatern under åren 2013–2018. Rapporten avrundar fondens strategiska teaterprojekt på tre miljoner euro.

Det handlar om publiken!