Tillbaka
14.3.18   |   Nyheter

Ansök om utlandspraktik i mars

I mars kan du ansöka om en praktikplats vid några av Finlands kulturinstitut, Skandinaviska konstnärsföreningens hus i Rom och Kommunförbundets kontor i Bryssel. Deadline för ansökningar är 31.3.2018.

Svenska kulturfonden beviljar i samarbete med Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf sju stipendier för utlandspraktik. Praktikplatserna finns vid Finlands kulturinstitut i Berlin, Bryssel, Budapest, Köpenhamn, Madrid, Oslo och Tallinn.

Nu kan du också ansöka om praktikplatserna vid Skandinaviska konstnärsföreningens hus i Rom och Kommunförbundets kontor i Bryssel.

Vårens ansökningstid är 15–31.3.2018.

Du som är heltidsstuderande vid ett universitet eller en högskola eller som har utexaminerats under det senaste året kan ansöka om en praktikplats. Du ska vara finsk medborgare eller fast bosatt i Finland och ha svenska som modersmål eller studiespråk.

Närmare information om praktikplatserna vid Finlands kulturinstitut ger Saara Juusti: saara.juusti@instituutit.fi, praktikkoordinator vid Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf. Allmän information om kultur- och vetenskapsinstituten hittar du på http://instituutit.fi/ och https://www.facebook.com/instituutit.

Håkan Omars, hakan.omars(at)kulturfonden.fi, besvarar frågor om praktikplatsen vid Kommunförbundets kontor i Bryssel.

Läs mer här.

Ansök om utlandspraktik i mars