Tillbaka
22.4.24   |   Evenemang

Taiteelliset johtajat

Aikaisemmin tänä vuonna järjestettiin Open Call -haku, jossa etsimme ohjelmantekijää luomaan kevätjuhlien kulttuurienvälistä ohjelmaa. Valinta osui Flux Cultural Associationiin, jonka perustivat luovat toimijat Hamidreza Keshvarpajuh ja Jens Heinström.

Hamidreza Keshvarpajuh

Iranissa syntynyt Hamidreza Keshvarpajuh on taiteilija, kuraattori ja tapahtumatuottaja, jolla on juuret Teheranin vaihtoehtotaidepiirissä. Hänen tärkein tavoitteensa on ihmisten saattaminen yhteen, ja tähän liittyviä monipuolisia hankkeita on esitelty festivaaleilla ja taide​​tapahtumissa.

Vuonna 2021 Keshvarpajuh vaihtoi opiskelualaa: aiemmat atkkitehtuuriopinnot Teheranissa vaihtuivat taidejohtamiseen (Arts Managements) ja musiikkiteknologiaan Sibelius-Akatemiassa Helsingissä. Tämä ratkaiseva muutos syvensi hänen ymmärrystään taiteen vuorovaikutuksesta kaupunkiympäristöihin ja yhteiskuntaan laajasti. Monitieteellisen lähestymistapansa kautta Keshvarpajuh kuratoi kokeellisia tapahtumia, jotka yhdistävät musiikkia, ääntä, performanssitaidetta ja uusmediaa. Samanaikaisesti hän pyrkii kansainvälisen yhteistyön avulla rikkomaan taiteellisia rajoja.

Keshvarpajuh oli myös mukana perustamassa Flux Cultural Associationia, jonka tavoitteena on tukea kokeellista taidetta ja tarjota taiteilijoille ympäri maailmaa foorumi ideoiden jakamiseen ja innovatiivisten projektien työstämiseen.

Hamidreza Keshvarpajuh. Valokuvaaja: Jonathan Terlinden.

Jens Heinström

Taidekentällä Jens Heinström liikkuu saumattomasti eri rooleissaan luovana toimijana, käsitteellisenä ohjaajana ja Taideyliopiston opiskelijana. Tässä hankkeessa hän hakee innovaatioita yhdistämällä valmiutensa tapahtumatuottamisessa, yhteiskuntatieteissä ja luovassa yrittäjyydessä.

Jens perusti yhdessä yhteistyökumppaninsa Hamidreza Keshvarpajuhin kanssa Flux Cultural Associationin ja hyödyntää siellä näkemyksellistä mieltään, jonka avulla hän luo uudenlaisia alustoja taiteelliseen ilmaisuun. Heinström on myös yksi perustajista Skumt-taideyhdistyksessä ja musiikkikollektiivi NEHA:ssa, jotka molemmat hyödyntävät tapahtumissaan epätavallisia paikkoja, kuten hylättyjä rakennuksia.

Hän on työskennellyt sekä Göteborgin elokuvajuhlilla että Helsingin Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla ja osallistunut lisäksi Yhdysvalloissa Santa Féssä lupaavien instrumentalistien ja säveltäjien dialogityöpajaan.

Jens Heinström. Valokuvaaja: Jonathan Terlinden.

Vie minut takaisin tapahtuman pääsivulle.

Taiteelliset johtajat