Tillbaka
26.4.24   |   Evenemang

Tapaa taiteilijat

Oletko utelias heittäytymään kevään juhlien tarjoamaan taiteelliseen pyörteeseen, joka vie sinut eri maailmoihin ja tiloihin? Haluatko tutustua taiteilijoihin tuotannon takana? Täällä on koko Linking the (un)known – an Intercultural Art Experience -tapahtuman tiimi.

Flux Cultural Association, keulahahmoinaan luovat tekijät Hamidreza Keshvarpajuh ja Jens Heinström, johtaa taide-elämyksen tuottavaa kulttuurienvälistä tiimiä. Täältä voit lukea heistä lisää.

Lavastaja

Tina Čerpnjak.

Tina Čerpnjak on laskentasuunnittelija, jolla on arkkitehtuurin maisterin tutkinto Aalto-yliopistosta. Hänen asiantuntemuksensa keskittyy generatiiviseen suunnitteluun, digitaalisointiin ja näyttelysuunnitteluun. Tällä hetkellä hän on mukana tutkimushankkeissa, jotka selvittävät dataohjautuvia suunnittelumenetelmiä dynaamisille kaupunkiympäristöille – erityisesti immersiivisissä suunnitteluympäristöissä – käyttäen hyväksi Virtual ja Mixed Reality -tekniikkaa.

Čerpnjakin työtä, sekä yksin että yhteistyönä tehtyä, on ollut esillä arvostetuilla areenoilla, kuten Venetsian biennaalissa, Singaporen National Design -keskuksessa, taidemuseo EMMAssa ja Helsinki Design Week -tapahtumassa. Hän kuuluu Helsingissä toimivaan Nasha Studio -nimiseen monitieteiseen taidekollektiiviin, joka keskittyy audiovisuaaliseen kerrontaan, suunnitteluun ja viihteeseen. Luovien pyrkimystensä ohella Čerpnjak toimii luennoitsijana ja tutkimusassistenttina Aalto-yliopistossa, keskittyen laskennallisiin menetelmiin maisema-arkkitehtuurissa ja kaupunkisuunnittelussa.

Valaistussuunnittelija

Julia Jäntti.

Julia Jäntti on visuaalinen suunnittelija ja taiteilija Helsingistä. Hän on valmistunut valaistussuunnittelun maisteriksi Helsingin Taideyliopistosta, ja  opintojensa viimeisenä vuotena hän opiskeli tuotantosuunnittelua Tukholman taidekorkeakoulun (konstnärliga högskola), elokuva- ja media -maisteriohjelmassa. Jäntti on työskennellyt valaistus-, lavastus- ja pukusuunnittelijana muun muassa Kom-teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Suomen Kansallisteatterissa, Oulun kaupunginteatterissa, Villmanstrandsin kaupunginteatterissa, Tallinnan Vaba Lava -teatterissa ja nykytaiteen museo Kiasmassa.

Audiovisuaaliset installaatiot

Monika Hauck.

Monika Hauck on Helsingisssä asuva puolalais-kanadalainen new media -taiteilija, muusikko ja video jockey. Hänen työnsä käsittää digitaalista kuvamanipulaatiota, jonka avulla hän luo muistiin ja epätodellisuuteen yhdisteltyjä surrealistisia virtuaalimaisemia. Hauck loihtii kiehtovia ympäristöjä esityksiin, festivaaleille ja installaatioihin. Tällä hetkellä hän keskittyy kehittämään tekniikoita, joiden avulla optimoidaan upottavia ja vuorovaikutteisia ympäristöjä installaatioihin ja videoteoksiin.

Hauck on myös audiovisuaalisen hankkeen, Static Channelin, perustajajäsen. Static Channelissa hän luo tunnelmallisia äänimaisemia syntetisaattorilla sekä reaktiivisia live-visualisointeja. Hänen töitään on ollut esillä niin Kanadassa, Meksikossa kuin Suomessakin. Aiemmin Hauck toimi DADA:n (Digital Art and Design Association) puheenjohtajana ja TOKYO:n (Aalto ARTS Student Association) varapuheenjohtajana. Hän suorittaa parhaillaan maisterin tutkintoaan Suomessa, Espoon Aalto-yliopiston New Media Design and Production -ohjelmassa.

Otso Kauniskangas.

Otso Kauniskangas on muusikko, säveltäjä ja new media -taiteilija, joka opiskelee parhaillaan musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa. Hänen tämän hetkinen vahvin kiinnostuksensa suuntautuu generatiiviseen audiovisuaaliseen suunnitteluun.

Jonatan Snapir.

Jonatan Snapir on säveltäjä, instrumentalisti ja audiovisuaalinen taiteilija Helsingistä. Hän opiskelee tällä hetkellä musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa, ja hänen työnsä keskittyy kokeelliseen elektroniseen musiikkiin ja generatiiviseen taiteeseen.

Saku Liimatainen.

Saku Liimatainen on musiikillinen moniosaaja, joka keskittyy elektroniseen sävellykseen, musiikin tuotantoon ja pianopedagogiikkaan. Hänen juurensa taiteen alalla perustuvat vahvasti klassiseen pianokoulutukseen, musiikilliseen improvisointiin ja uteliaisuuteen etsiä epätyypillisiä äänilähteitä. Työnsä ohella sooloartistina ja muusikkona toimiva Liimatainen on ollut mukana monissa erilaisissa hankkeissa ja musiikillisissa kokoonpanoissa. Niiden taiteelliset painotukset ovat vaihtelevia, kaikkea klassisesta musiikista kokeelliseen meluun. Tällä hetkellä Liimatainen opiskelee musiikkiteknologiaa Sibelius-Akatemiassa ja pianopedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Illan isäntä

Walter Öhman.

Walter Öhman on Helsingissä asuva näyttelijä ja tutkija. Hän osaa maalata, laulaa, näytellä ja unelmoida. Huolimatta kunnianhimostaan luoda ja kirjoittaa uusia ja edistyksellisiä teoksia, intohimo näyttelemiseen on säilynyt yhtä vahvana. Jotkut väittäisivät, että Walter on yksi harvoista, joka hallitsee isäntänä olemisen taiteen. Hänen kykynsä huomioida yleisönsä ja sisäistää asiayhteys takaa koomisen ajoituksen eheyden. Hulluuden. Tarkkuuden.

Muut taiteilijat julkistetaan pian.

Vie minut takaisin tapahtuman pääsivulle.

Tapaa taiteilijat