Tillbaka
9.4.24   (Redigerad 22.4.24)   |   Evenemang

Träffa konstnärerna

Är du nyfiken på den konstnärliga virvelvind till resa som kommer ta dig genom olika världar och rum på våra vårfester? Vill du lära känna konstnärerna bakom produktionen? Här är hela teamet bakom Linking the (un)known – an Intercultural Art Experience.

Flux Cultural Association, med de kreativa aktörerna Hamidreza Keshvarpajuh och Jens Heinström i spetsen, leder det interkulturella teamet bakom konstupplevelsen. Här kan du läsa mer om dem.

Scenograf

Tina Čerpnjak.

Tina Čerpnjak är en beräkningsdesigner med en masterexamen i arkitektur från Aalto-universitetet. Hennes expertis ligger inom generativ design, digital tillverkning och utställningsdesign. För närvarande är hon engagerad i forskningsprojekt som utforskar datadrivna designmetoder för dynamiska stadsmiljöer, särskilt inom immersiva designmiljöer, med hjälp av Virtual och Mixed Reality-teknik.


Hennes arbete, både individuellt och i samarbete, har visats på prestigefyllda platser såsom Venedigbiennalen, National Design Centre Singapore, EMMA och Helsinki Design Week. Hon är medlem i Nasha Studio, ett multidisciplinärt konstkollektiv baserat i Helsingfors, inriktat på audiovisuell berättelse, design och underhållning. Vid sidan av sina kreativa strävanden fungerar hon också som föreläsare och forskningsassistent vid Aalto-universitetet, med fokus på beräkningsmetoder i landskapsarkitektur och urbanism.

Ljusdesign

Julia Jäntti.

Julia Jäntti är en visuell designer och konstnär baserad i Helsingfors. Hon har en magisterexamen i ljusdesign från Uniarts i Helsingfors. Under sitt sista studieår läste Jäntti produktionsdesign vid Stockholms Konstnärliga Högskola, på masterprogrammet för Film och Media. Jäntti har arbetat som ljus-, scen- och kostymdesigner på bland annat Kom-teaatteri, Helsingfors stadsteater, Finlands Nationalteater, Uleåborgs stadsteater, Villmanstrands stadsteater, Vaba Lava Tallinn och Kiasma.

Audiovisuella installationer

Monica Hauck.

Monika Hauck är en polsk-kanadensisk new media-konstnär, musiker och VJ baserad i Helsingfors. Hennes arbete inkluderar digital manipulation av bilder för att skapa surrealistiska virtuella landskap relaterade till minne och overklighet. Hon skapar medryckande miljöer för performanser, festivaler och installationer. För närvarande är hon fokuserad på att utveckla tekniker för att optimera uppslukande och interaktiva miljöer för installationer och videoarbeten.

Hon är också medgrundare av det audiovisuella projektet, Static Channel, där hon skapar atmosfäriska ljudlandskap på synt och responsiva live-visualiseringar. Hauck har ställt ut i Kanada, Mexiko och Finland. Hon är också tidigare ordförande för DADA (Digital Art and Design Association) och vice ordförande för TOKYO (Aalto ARTS Student Association). Hon håller för närvarande på att slutföra sin magisterexamen i New Media Design and Production vid Aalto-universitetet i Esbo, Finland.

Otso Kauniskangas.

Otso Kauniskangas är en musiker, kompositör och new media-konstnär som för närvarande studerar musikteknologi vid Sibeliusakademin. Hans huvudintressen för tillfället inkluderar generativ audiovisuell design.

Jonatan Snapir.

Jonatan Snapir är en kompositör, instrumentalist och audiovisuell konstnär från Helsingfors, Finland. För närvarande studerar han musikteknologi vid Sibeliusakademin, och hans arbete fokuserar på experimentell elektronisk musik och generativ konst.

Saku Liimatainen.

Saku Liimatainen är en musikalisk tiokampare fokuserad på elektronisk komposition, musikproduktion och pianopedagogik.

Hans rötter inom konstfältet vilar starkt på klassisk pianoutbildning, musikalisk improvisation och nyfikenheten att upptäcka okonventionella ljudkällor. Vid sidan av sitt arbete som soloartist och musiker har Liimatainen deltagit i många olika projekt och musikgrupper med varierade konstnärliga intressen, allt från klassisk musik till experimentellt brus.

För närvarande studerar Liimatainen musikteknologi vid Sibeliusakademin och pianopedagogik vid Metropolia University of Applied Sciences.

Värd

Walter Öhman.

Walter Öhman är en skådespelare och forskare baserad i Helsingfors. Han kan måla, sjunga, agera och drömma. Med en ambition att skapa och skriva nya och progressiva verk lyckas han hålla sin passion för skådespeleri lika stark. Vissa skulle hävda att Walter är en av de få som har bemästrat konsten att vara värd. Hans talang för att ta hänsyn till sin publik och samtidigt förstå sammanhanget gör att hans komiska tajming är helt. Sjukt. Tight.

Resterande konstnärer publiceras inom kort.

Ta mig tillbaka till huvudsidan för eventet.

Träffa konstnärerna