Tillbaka
1.3.24   (Redigerad 18.4.24)   |   Evenemang

Konstnärliga ledare

Tidigare i år utlyste vi en Open Call där vi sökte en programkreatör som kunde hjälpa oss att skapa ett interkulturellt program till våra vårfester. Valet föll på Flux Cultural Association, som grundades av de kreativa aktörerna Hamidreza Keshvarpajuh och Jens Heinström.

Hamidreza Keshvarpajuh

Hamidreza Keshvarpajuh är född i Iran och är en konstnär, curator och evenemangsproducent med rötter i Teherans alternativa konstscen. Han framför sina mångsidiga projekt på festivaler och konstevenemang, med huvudsyftet att föra samman människor.

År 2021 bytte Keshvarpajuh studieinriktning från arkitektur i Teheran till Art Management och musikteknologi vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Detta avgörande skifte fördjupande hans förståelse för konstens samspel med stadsmiljöer och samhället i stort. Genom ett tvärvetenskapligt förhållningssätt kurerar Keshvarpajuh experimentella evenemang som blandar musik, ljud, performancekonst och new media, samtidigt som han strävar efter att bryta konstnärliga gränser genom internationella samarbeten.

Keshvarpajuh var också med och grundade Flux Cultural Association, vars mål är att stödja experimentell konst och erbjuda en plattform för konstnärer världen över att dela idéer och arbeta med innovativa projekt.

Hamidreza Keshvarpajuh fotograferad av Jonathan Terlinden/Svenska kulturfonden.

Jens Heinström

På konstfältet rör sig Jens Heinström sömlöst mellan rollerna som kreativ aktör, konceptuell regissör och studerande vid Konstuniversitetet. I det här projektet kombinerar han sina färdigheter i evenemangsproduktion, samhällskunskaper och kreativt entreprenörskap i sin strävan efter innovation.

Jens grundade tillsammans med sin samarbetspartner Hamridreza Flux Cultural Association och använder där sitt visionära sinne för att skapa nytänkande plattformar för konstnärligt uttryck. Heinström är även en av grundarna bakom musik- och konstföreningen Skumt och musikkollektivet NEHA, som båda två använder sig av ovanliga platser så som övergivna byggnader för sina evenemang.

Han har även arbetat med både Göteborgs filmfestival och Helsinki Film Festival. Dessutom har Heinström även deltagit i en dialogworkshop i Santa Fé i USA för lovande instrumentalister och kompositörer.

Jens Heinström fotograferad av Jonathan Terlinden/Svenska kulturfonden.

Ta mig tillbaka till huvudsidan för eventet.

Konstnärliga ledare