Tillbaka
1.3.24   (Redigerad 18.4.24)   |   Evenemang

Koncept och vision

Tidigare i år utlyste vi en Open Call där vi sökte en programkreatör för att skapa ett interkulturellt program för våra vårfester. Valet föll på Flux Cultural Association, som grundades av de kreativa aktörerna Hamidreza Keshvarpajuh och Jens Heinström.

De delar med sig av sin vision för vårfesterna:

“Vår programidé är inspirerad av immersiv teater, men lägger till nya element från olika konstformer. Målet för Svenska kulturfondens vårfester är att skapa en atmosfär där människor och konstnärer från olika bakgrunder kan mötas på tre olika platser.

Besökarna kommer spontant att kunna röra sig mellan de okonventionella utrymmena medan de får uppleva utställningar, performancekonst och new media, samtidigt som de behåller sin anonymitet eftersom alla kommer bära masker. På Linking the (un)known kan deltagarna förvänta sig oförutsedda upplevelser och intima möten med konst, medan de parallellt utforskar interkulturella interaktioner och flerspråkighetens rikedom.”

I april kommer vi att presentera de deltagande konstnärerna.

Programmet är avsett för många olika språkgrupper och inträdet är gratis och öppet för alla, men du måste registrera dig i förväg. Om du deltar med en grupp vänner måste alla registrera sig separat.

Klicka här för att registrera dig för Linking the (un)known – an Intercultural Art Experince.

Take me back to the main page of the event.

Jens & Hamid fotograferade av Jonathan Terlinden/Svenska kulturfonden.
Koncept och vision