Tillbaka
18.3.24   (Redigerad 28.5.24)   |   Evenemang

Välkommen på våra vårfester

I maj firar vi vårens utdelning och pristagare med tre interkulturella konstupplevelser. Välkommen till Linking the (un)known – an Intercultural Art Experience.

Våra konstnärliga ledare Hamidreza Keshvarpajuh och Jens Heinström har skapat en tvärkonstnärlig helhet där olika konstformer, kulturer, språk och människor möts.

Vi ordnar vårfesterna
• på Bio Rex i Helsingfors, tisdagen den 14 maj kl. 18,
• i Lokstallet på Wärtsiläområdet i Vasa, fredagen den 17 maj kl. 18 och
• på Logomo, Åbo, onsdagen den 22 maj kl. 18.

Festerna är öppna för alla och inträdet är gratis, men med du måste anmäla dig på förhand. Om du deltar tillsammans med vänner, ska alla anmäla sig separat.

Anmäl dig till festerna på de olika orterna via https://anmalan.kulturfonden.fi.

Evenemanget i Helsingfors är just nu fullbokat, men avbokade ströplatser frigörs, så håll ögonen på bokningssidan.

Vårt mål med festprogrammet

Vi har under de senaste åren delat ut närmare åtta miljoner euro till projekt som främjar flerspråkighet, dialog och förståelse mellan olika språkgrupper i Finland. Vi vill att festprogrammet bidrar till en levande interkultur och flerspråkighet i Finland. Med festerna hoppas vi också att vi kan synliggöra och uppmuntra positiva attityder mellan språkgrupper. Vi vill skapa en interkulturell programhelhet som bidrar till att människor med olika språk och kulturer förstår varandra allt bättre.

Vi vill erbjuda trygga rum

Har du under föreställningen särskilda behov gällande tillgängligheten? Kontakta oss gärna på förhand på evenemang@kulturfonden.fi.

På vårt evenemang uppmanar vi alla att möta nya teman, ny information och nya människor med öppet sinne. Vi strävar efter att lyssna på varandra, dela med oss av erfarenheter och föra en respektfull dialog. Om du upplever osakligt bemötande under vårt evenemang ber vi att du berättar om det för oss arrangörer; kontakta producent Mia Smulter, mia.smulter@kulturfonden.fi.

Ta mig till huvudsidan för vårfesterna.

Välkommen på våra vårfester

De konstnärliga ledarna Hamidreza Keshvarpajuh och Jens Heinström. Bild: Jonathan Terlinden/Svenska kulturfonden