Tillbaka
31.10.23   (Redigerad 1.12.23)   |   Nyheter

Äntligen november!

November är Kulturfondens ordinarie ansökningstid.

Så var det igen november och dags för vår ordinarie ansökningstid. Skriva ansökan, läsa instruktioner och fixa budget – i november är ni flera som har många järn i elden! För att underlätta har vi samlat alla våra bästa tips på ett och samma ställe.

Börja här

Innan du sätter igång med din ansökan vill vi uppmuntra dig att kolla in alla de tips vi samlat ihop för att underlätta skrivandet.

Här kan du läsa ombudsmännens 16 bästa tips för att undvika de vanligaste misstagen i ansökan.

Här har vi samlat länkar till alla våra artiklar som kan hjälpa dig med din ansökan.

Ta en titt på våra videor

I våra instruktionsvideor guidar våra ombudsmän dig genom ansökan steg för steg. De visar hur du registrerar dig och hur du fyller i de olika ansökningsblanketterna.

Alla instruktionsvideor finns också på vår Youtubekanal.

Boka en ombudsman

Om du vill diskutera din ansökan kan du boka ett möte med någon av våra ombudsmän via Zoom. Det gör du enkelt på vår bokningssida.

Träffen är 20 minuter lång. Vi erbjuder tider varje vecka i november och vissa dagar även kvällstid. Här kan du läsa mer om våra Zoom-träffar.

Eller träffa en ombudsman

Befinner du dig i Mariehamn eller i Pedersöre? Då kan du träffa våra regionala ombudsmän.

Lördagen den 11 november informerar vår åboländska ombudsman Åsa Rosenberg om stipendier på Ålands Konstmuseum mellan kl. 14-15. Hela programmet under Konstens dag hittar du här.

Tisdagen den 14 november kan du diskutera bidragsmöjligheter med Åsa Rosenberg på Luckan i Åbo. Man behöver inte anmäla sig, utan det är drop-in som gäller kl. 15–18.

Måndagen den 20 november kan du träffa Martin Enroth, vår ombudsman i Österbotten, på Kulturhuset Ax i Pedersöre. Från klockan 18 arrangeras föreningsinfo och från 18:45 informerar Martin om Kulturfondens olika bidragsformer.

Vill du prata ostört och få tips och råd inför din novemberansökan? Den 20 november kan du boka ett privat möte med Martin någon gång mellan kl. 15-18:30 på Kulturhuset Ax. Kom ihåg att förhandsboka din tid via mejladressen camilla.sandstrom@pedersore.fi.

Behöver du hjälp?

Behöver du särskilt stöd för att göra din ansökan? Då kan du kontakta någon av våra ombudsmän.

Här hittar du tips ifall ansökan känns svår.

Hör av dig

Du kan alltid ringa eller mejla oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Äntligen november!