Tillbaka
5.6.23   (Redigerad 21.8.23)   |   Nyheter

Nu kan du se succéföreställningen ‘Världens lyckligaste land’ på Arenan

Foto: Fabian Björk

Var du en av dem som fick ta del av föreställningen Världens lyckligaste land i april? Eller hann du aldrig få en biljett? Oavsett vilket så kan du nu uppleva showen på Yle Arenan!

Succéföreställningen Världens lyckligaste land fyllde i våras tre stadsteatrar, och har prisats av såväl besökare som recensenter. Den 5 juni kan alla ta del av föreställningen på Yle Arenan.

Återigen har vi nu möjligheten att fundera på vad det innebär att vara världens lyckligaste land. Till takter av musik, teater, dans, dockteater och körsång i Jakob Höglunds regi lär även filmatiseringen utlova fullspäckad underhållning.

“En jublande hyllning till Finlands natur och folk”

– Dragkamp och stövelkast, kärlek och köer. Ishockeyyra och mygg. Allt medan svalorna flyger, svanarna häckar och höst följer på sommar i sitt eviga kretslopp.

Så skriver Lasse Garoff i sin recension av föreställningen på Svenska Yle. Med allvar och humor utforskar föreställningen vad lycka innebär.

Även HBL:s recensent Tove Djupsjöbacka lämnade föreställningen imponerad:

– Det är fart och fräs och blixtsnabba stämningsskiften, men utan rädsla för att stanna upp och ge publiken ett ögonblick av frid, rentav med sakrala förtecken.

Sänds även på Yle Fem

Föreställningen även sändas på Yle Fem den 19 juni klockan 19.55.

Titta på Världens lyckligaste land på Yle Arenan här.

Nu kan du se succéföreställningen ‘Världens lyckligaste land’ på Arenan