Tillbaka
18.10.22   |   Evenemang

Vi ses på Bokmässan

Planerar du ett besök på Helsingfors bokmässa den 27-30 oktober i Mässcentret? Välkommen att delta i våra program – två prisutdelningar och ett samtal – i Bokbyn på fredagen.

På fredag 28.10 kl. 12.30 belönar vi årets pristagare i kolumntävlingen Argh. Tävlingen är för finlandssvenska studerande på andra stadiet. Svenska modersmålslärarföreningen i Finland ordnar tävlingen och vi står för priserna.

Före prisutdelningen kl. 12.00 firar Svenska modersmålslärarföreningen tioårsjubileum för kolumntävlingen Argh med ett boksläpp och samtalet “Skrivande liv börjar någonstans”.

På scenen Blåbärslandet delar vi på fredagen kl. 13.30 ut Stella Parlands pris. Priset, som vi delar ut vart tredje år, uppmärksammar konstnärlig verksamhet som är “gränsöverskridande vad gäller språk, kultur eller genre och i en anda av humanism, öppenhet och gärna humor eller med anknytning till italiensk kultur”.

Hoppas vi ses på Helsingfors bokmässa.

Vi stöder det svenskspråkiga avdelningen på Helsingfors bokmässa med ett bidrag på 45 000 euro. Bidraget går till Svenska litteratursällskapet som koordinerar och administrerar Bokbyn.

Vi ses på Bokmässan