Tillbaka
28.5.21   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Lärarna i Svenskfinland får Kulturfondens stora pris

Svenska kulturfondens stora pris på 30 000 euro går till lärarna i Svenskfinland.

Prismotiveringen

Lärarna inom den grundläggande utbildningen, gymnasiet och yrkesutbildningen har uppvisat en exceptionell anpassningsförmåga och ett outtröttligt engagemang för att upprätthålla en högklassig undervisning under coronapandemin.

De normala rutinerna kring schemaläggning, rumsindelning, planering av undervisningen och kontakt med hemmen har på kort varsel ersatts av specialarrangemang. Lärarnas engagemang i elevernas och studerandenas välmående under coronapandemin har varit stort och samtidigt har deras egen kamp för att orka med arbetet varit påtaglig. Många har suttit hemma vid skärmen eller isolerade i sina klassrum utan det vanliga stödet från kollegerna.

Nu när vi förhoppningsvis snart kan blicka tillbaka på den här utmanande tiden vill Svenska kulturfonden uttrycka tacksamhet genom att tilldela lärarna inom den grundläggande utbildningen, gymnasiet och yrkesutbildningen i Svenskfinland årets stora pris på 30 000 euro. Priset är samtidigt ett erkännande för alla i skolsamfundet som har bidragit till att hålla den livsviktiga verksamheten flytande.

Så här fördelas prissumman

Det stora priset är i år också ett erkännande för alla medarbetare i skolsamfundet. Prissumman kommer pristagarna till godo via svenskspråkiga lärarföreningar, den svenskspråkiga yrkesutbildningens enheter och skolor på mindre språköar enligt antalet pristagare som verkar inom deras område.

Vi har mejlat alla lärarföreningar och utbildningsenheter (yrkesskolor och språköar) fredagen den 28 maj 2021 angående utbetalningen av prissumman. Har din förening eller enhet inte fått ett mejl? Kontakta oss på lararpriset(at)kulturfonden.fi.

Vi bjuder på ett webbseminarium i oktober

På den internationella lärardagen den 5 oktober 2021 kl. 15-16.30 uppmärksammar dessutom Kulturfonden alla medarbetare i skolsamfundet med ett festligt webbseminarium med högklassigt program med bland annat minister Li Andersson, läkaren, psykiatern och författare Anders Hansen, filmregissören Klaus Härö och komikern, läraren och dramapedagogen Malin Appeltofft.

Lärarna i Svenskfinland får Kulturfondens stora pris