Tillbaka
17.5.21   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Ett annorlunda år

Jenny Lucander har gjort pärmillustrationen.

År 2020 blev ett annorlunda och utmanande år – också för Svenska kulturfonden. Hur såg vår verksamhet ut under ett exceptionellt år då coronapandemin präglade vardagen? Läs mer i årsboken 2020.  

I årsboken presenterar vi vår verksamhet, våra pristagare och ett litet urval av alla omkring 4 000 bidragstagare. I årsboken hittar du också verksamhetsberättelse och bokslut för 2020.

Mycket av innehållet i årsboken avspeglar ett kultur- och utbildningsfält som jobbat annorlunda under coronapandemin.

Två centrala teman i årsboken är tillgänglighet och hållbarhet.

Vi presenterar två reportage som lättlästa – innehåll, ord och presentation har bearbetats så att blir tillgängliga för så många som möjligt. De lättlästa reportagen i boken har gjorts i samarbete med LL-Center i Helsingfors.

Vi jobbar också för att både vår utdelning och vår egen verksamhet ska vara så hållbara som möjligt. I slutet på varje reportage finns en liten grön ruta där du kan läsa hur hållbarheten beaktas hos projekten.

Jens Berg är redaktör för årsboken och den grafiska formen gjorde Nora Kitinmäki.

Ladda ner årsboken här.

Vi vill göra hållbara val i vår verksamhet och därför beställer vi endast små upplagor av vårt tryckmaterial. Vi hoppas att många väljer att läsa boken på webben. Inom maj postar vi pappersböcker bara till våra närmaste samarbetspartners. Om du vill ha ett pappersexemplar kan du mejla oss på information(at)kulturfonden.fi.

Ett annorlunda år