Tillbaka
24.3.21   (Redigerad 25.3.21)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Praktik utomlands är en spännande upplevelse

Ella Lundqvist gjorde praktik på Finlandsinstitutet i Tokyo. Hon upplever att en praktik utomlands lärt henne mycket om sig själv. Vill du också göra praktik utomlands? Ansökan är öppen till 31.3.2021.

Observera att intervjun är gjord före coronakrisen.

Vilka var dina arbetsuppgifter?

Till mina arbetsuppgifter hörde bland annat att uppdatera institutets kommunikationskanaler på sociala medier och på webben, och hjälpa till på olika evenemang såsom studentmässor, konstutställningar eller seminarier. Jag hade också ett eget projekt, en finlandssvensk vecka, då jag ansvarade för programmet. Det var speciellt roligt att ha ett eget projekt!

Vad var det bästa med praktiken?

Genom praktiken har jag lärt mig mycket om mig själv. Jag har också fått pröva på att jobba i ett team på ett annat sätt än jag tidigare gjort. Att få vara med och planera olika typer av evenemang, ända från idéstadiet till förverkligande, tror jag kommer att ha varit till stor nytta i framtiden. Under praktiken hade jag dessutom möjlighet att öva min japanska, vilket jag uppskattade. När jag är utomlands upplever jag också att den finländska och finlandssvenska identiteten stärks på ett annat sätt än hemma i Finland.

Vad vill du säga åt någon som funderar på att ansöka om praktikstipendium?

Jag skulle rekommendera alla som funderar på praktikstipendium att söka. Det är en ypperlig möjlighet att lära känna dig själv bättre och att få uppleva något nytt och spännande!

Vill du också göra praktik utomlands?

Kulturfonden erbjuder årligen praktikplatser vid tolv kultur- och vetenskapsinstitut runt om i världen i samarbete med Finlands kultur- och vetenskapsinstitut rf. Dessutom erbjuder vi två praktikplatser vid Kommunförbundets kontor i Bryssel och Skandinaviska föreningens konstnärshus i Rom.

Läs mer om vilka praktikplatser vi erbjuder våren 2021. Ansökningstiden är 15-31.3.

Våren 2021 tar vi emot ansökningar, men är noggranna med rådande coronarestriktioner och anpassar praktikprogrammet enligt läget.

Praktik utomlands är en spännande upplevelse

Ella gjorde praktik i Tokyo.