Tillbaka
7.12.20   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Johanna Koljonen: Alla världens mänskor är annorlunda än du

Det är svårt att knäcka finlandssvenska koder – också för en finlandssvensk. Hur tror vi då att mänskor med annan bakgrund ska känna sig hemma bland oss, då vi själva inte gör det, undrar Johanna Koljonen som är mångsysslare inom media.Johanna Koljonen är författare, kritiker, programledare och prisbelönt journalist. Hon har jobbat mångsidigt inom media i Sverige och är en omtyckt radio- och tv-profil. Hon startade #prataomdet – en prisbelönt kampanj mot sexuella övergrepp mot kvinnor. Johanna är född i Helsingfors, hon har studerat i England och är bosatt i Malmö.

Regi: Anna Maria Joakimsdottir Hutri 

I videoserien Ingenstans hemma, ingenstans vilse möter du sex påverkare. Alla svenskspråkiga, alla framgångsrika och alla aktiva utomlands. Vad betyder det svenska i Finland för dem? Vilka upplevelser har satt spår, privat och professionellt? Var mår deras finlandssvenskhet bäst?

Alla sex påverkare skulle delta i Kulturfondens vårfester 2020. På grund av coronakrisen blev vi tvungna att ställa in festerna, men kan nu presentera vår videoserie istället.

Johanna Koljonen: Alla världens mänskor är annorlunda än du