Tillbaka
6.12.20   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Johan Eriksson: Hur ska jag hitta hem?


Mitt i ett brinnande inbördeskrig, på en åker som omges av krypskyttar, springer dokumentärfilmaren Johan Eriksson med sin fotograf och vän från Kosovo. Vännen längtar hem, men Johan längtar bara till andra sidan åkern. Varför stannar du inte hemma i ditt trygga land, undrar vännen. Kanske av typisk finlandssvensk pliktkänsla och för att ge en annan minoritet en röst, funderar Johan. Att planera sitt liv är rätt meningslöst, men kanske han en dag försöker ta sig hem.

Johan Eriksson är journalist och dokumentärfilmare. Han arbetar sedan ett år tillbaka som ansvarig för digitalt innehåll på International Development Law Organization i Rom. Han har jobbat för FN i Geneve, Malawi och Mellanöstern.

***

Regi: Anna Maria Joakimsdottir Hutri 

I videoserien Ingenstans hemma, ingenstans vilse möter du sex påverkare. Alla svenskspråkiga, alla framgångsrika och alla aktiva utomlands. Vad betyder det svenska i Finland för dem? Vilka upplevelser har satt spår, privat och professionellt? Var mår deras finlandssvenskhet bäst?

Alla sex påverkare skulle delta i Kulturfondens vårfester 2020. På grund av coronakrisen blev vi tvungna att ställa in festerna, men kan nu presentera vår videoserie istället.

Johan Eriksson: Hur ska jag hitta hem?