Tillbaka
27.11.20   (Redigerad 2.12.20)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Kulturfondens program på Bokström

Humorgruppen KAJ på konserten Spegling. Den 6 december blir det en streamad akustisk show för hela familjen. Bild: Fotofabriken

Kulturfonden bjuder på två program på Bokström. På lördag blir det en diskussion om jämställdhet inom kultur och sport. På söndag är hela familjen inbjuden till en akustisk minishow med humorgruppen KAJ.

Vad är Bokström?

Bokström är ett virtuellt litteraturevenemang som ordnas den 4-6 december 2020. Programmet streamas under tre dagar kl. 9-19 på webbplatsen www.bokstrom.fi.

***

Tre år efter #metoo – står kvinnorna kvar i skuggan i kultur- och sportvärlden?

Lördagen den 5 december kl. 15.00

Kvinnornas position på kultur- och idrottsfältet är fortfarande sämre än männens. Kan vi i framtiden få se de gamla strukturerna falla? Leder förändringen till en jämställd kultur och sport? Vem bär ansvaret för att ge kvinnor samma utrymme och möjlighet som männen? Journalisten Filip Saxén och skådespelaren Kira-Emmi Pohtokari möts i ett samtal.

Journalisten Filip Saxén.

Skådespelaren Kira-Emmi Pohtokari. Bild: helsinginfreet.com

Humorgruppen KAJ

Söndagen den 6 december kl. 18.30

En minishow för hela familjen! KAJ – alltså Kevin Holmström, Axel Åhman och Jakob Norrgård – pjasar akustiskt.

Ingenstans hemma, ingenstans vilse

I Kulturfondens videoserie Ingenstans hemma, ingenstans vilse möter du sex påverkare. Alla svenskspråkiga, alla framgångsrika och alla aktiva utomlands. Vad betyder det svenska i Finland för dem? Vilka upplevelser har satt spår, privat och professionellt? Var mår deras finlandssvenskhet bäst?

Videoserien fungerar som pausunderhållning under Bokström. Anna Maria Joakimsdottir Hutri har regisserat filmerna.

Anna Maria Joakimsdottir Hutri

***

Bokström förverkligas av Hufvudstadsbladet, Svenska litteratursällskapet, Konstsamfundet och Kulturfonden. Kulturfonden ordnar två egna program och bjuder på pausunderhållning genom videoserien Ingenstans hemma, ingenstans vilse. Kulturfonden är en av Bokströms finansiärer.

Kulturfondens program på Bokström