Tillbaka
2.11.20   |   Nyheter

Arbetsstipendier och projektbidrag för konstnärer

Du som är konstnär kan ansöka om två olika bidrag i november: arbetsstipendium och projektbidrag. Våra kulturombudsmän Åsa Juslin och Anna Wilhelmson ger tips och råd för din ansökan.

Projektbidrag

Ansök om projektbidrag för ett tidsbegränsat projekt. Du ska kunna ange när det börjar och när det slutar. I ansökan ska du också beskriva hur du fördelar bidraget på till exempel lön, material och hyror.

Arbetsstipendium

Du kan ansöka om arbetsstipendium för ditt konstnärliga arbete i ett, två eller tre år. I ansökan behöver du inte beskriva hur du fördelar din tid eller stipendiet. Däremot ska du ha en tydlig och realistisk arbetsplan. Om du till exempel ansöker om ett arbetsstipendium för tre år ska du i din plan presentera hur du jobbar under de kommande tre åren. Granska din arbetsplan kritiskt! Tar det du har planerat att göra så länge?

Nytt för i år är att vi ber om rekommendationer då du ansöker om arbetsstipendium. Det här betyder att du i ansökan fyller i kontaktuppgifter till en eller flera personer som du vill att ger sin rekommendation. Då du lämnar in din ansökan kontaktar vårt ansökningsprogram automatiskt den du bett om rekommendation av. Hen får en länk till ett formulär med några frågor att fylla i. Formuläret finns på svenska, finska och engelska.

Kom ihåg att också bifoga arbetsprover.

För inspiration om hur du kan planera ditt år som arbetsstipendiat kan du kolla inspelningen av webbinariet Mitt kreativa år. Där finns också information om arbetspension och beskattning.

Ska jag ansöka om projektbidrag eller arbetsstipendium?

Ansök om både och! Då har du flera chanser. Du kan göra flera projektansökningar för flera enskilda projekt. Däremot kan du göra bara en ansökan om arbetsstipendium.

Välkommen med din ansökan!

#ansökinovember

Film: Pop Up Studio

Arbetsstipendier och projektbidrag för konstnärer

Du som är konstnär kan ansöka om två olika bidrag i november: arbetsstipendium och projektbidrag. Bild: Tage Rönnqvist