Tillbaka
15.10.20   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Hur ser en coronakorrekt turné ut?

Svenska kulturfondens budget för turnébidrag är fortfarande orörd. Trots coronaläget fördelar Kulturfonden nu 70 000 euro i turnébidrag. Turnéerna måste undantagsvis vara inom Finland och ha en tydlig plan för hur man tryggar säkerheten.

– Speciellt scenkonstnärer och musiker har drabbats hårt av coronakrisen. Föreställningar och turnéer har avbokats sedan mars. Vi vill hjälpa dem att komma igång med planeringen inför nästa säsong och beviljar nu bidrag för turnéer som planeras våren 2021, säger Åsa Juslin som är ledande ombudsman för kultur.

Kulturfonden tar normalt emot ansökningar turnébidrag i april, men på grund av pandemin har ansökan ännu inte öppnats i år. Nu är det möjligt att söka bidrag för turnéer i Finland våren 2021.

– Vi har begränsat bidraget till turnéer i Finland och är mycket noga med att turnén måste ha en tydlig säkerhetsstrategi. Den här gången beviljar vi endast bidrag till sökande som klart redogör för alla åtgärder som man vidtagit för att anpassa turnén till coronaläget.

Turnébidragen är för yrkesverksamma konstnärer och arbetsgrupper inom alla konstområden. Bland ansökningarna prioriterar fonden färdiga produktioner som via en turné får en längre livslängd och bredare publik.

Ansökan är öppen mellan den 15 oktober och 15 november 2020.

Läs mer om turnébidraget här.

***

Pressmeddelande
Svenska kulturfonden
Helsingfors den 15 oktober 2020


Noggrannare information:

Åsa Juslin
ledande ombudsman, kultur
050 325 0825
asa.juslin(at)kulturfonden.fi

Martina Landén-Westerholm
kommunikationschef
040 595 0817
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi

Hur ser en coronakorrekt turné ut?

Nu är ansökan öppen för turnébidrag. Turnén ska genomföras i Finland och måste ha en tydlig säkerhetsstrategi.