Tillbaka
27.8.20   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Ansök om utlandspraktik våren 2021

Ska du ansöka om ett stipendium för utlandspraktik? Tyvärr måste du vänta lite. På grund av coronaepidemin tar vi inte emot ansökningar just nu. Om pandemiläget tillåter tar vi nästa gång emot ansökningar om utlandspraktik våren 2021.

Vi har skjutit upp ansökningstiden för de stipendier som Kulturfonden beviljar för praktik utomlands. Efter att ha följt med läget på orterna för praktikplatserna och diskuterat med våra samarbetspartner har vi beslutat att inte rekrytera utlandspraktikanter under år 2020.

Förutsatt att pandemiläget tillåter det, återupptar vi samarbetet kring praktikprogrammen våren 2021 och rekryterar då praktikanter enligt tidigare modell. Vi informerar på vår webbplats då vi ansökningstiden är aktuell.

Vanligtvis erbjuder vi praktikplatser vid tolv kultur- och vetenskapsinstitut utomlands samt vid Kommunförbundets kontor i Bryssel och Skandinaviska föreningens konstnärshus i Rom. Här kan du läsa mer om stipendierna för utlandspraktik.

Ansök om utlandspraktik våren 2021

Vi erbjuder fjorton praktikplatser utomlands, bland annat i Bryssel. På grund av coronaviruset covid-19 håller vi paus i att bevilja stipendier för utlandspraktik.