Tillbaka
1.6.20   (Redigerad 14.10.20)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Hur skulle du illustrera dagens samhälle?

Nu ordnar Svenska kulturfonden PON-tävlingen för unga tecknare. Om du är under 30 år och bosatt i Finland kan du lämna in din teckning fram till den 30 september 2020.

Nu ordnar Svenska kulturfonden PON-tävlingen för unga tecknare. Tävlingen är öppen för alla som är under 30 år och bosatta i Finland. Tävlingen pågår fram till den 30 september 2020.

I PON-tävlingen efterlyser vi teckningar som kommenterar dagens samhälle. Det kan vara seriestrippar, karikatyrer eller andra tecknade verk som berör samhället. Tekniken är fri – men tävlingsbidragen ska kunna klassas som en teckning. Endast fysiska alster godkänns.

Du som är född efter år 1990 och är bosatt i Finland eller på Åland kan delta i tävlingen. Du deltar genom att lämna in din teckning i original. Du kan lämna in flera bidrag till tävlingen, men bidragen som du lämnar in ska du inte tidigare ha publicerat, ställt ut eller deltagit i tävlingar med.

Juryn i PON-tävlingen består år 2020 av Filippa Hella, Christina EricssonHannah Kaihovirta och Anssi Hurme. Kulturfondens ombudsman Matts Blomqvist fungerar som juryns sekreterare.

Uppdatering 14.10.2020:

Vinnarna offentliggörs i under hösten 2020.

Om PON-tävlingen för unga tecknare

Fonden till PONs minne inom Svenska kulturfonden är grundad på initiativ av systrarna Marika Christensson och Christina Ericsson för att hedra minnet av deras far konstnären Per-Olof Nyström (1925-1996).

P-O Nyström var konstnärlig chef för Tauchers reklambyrå 1951-1988 och framträdde även som landskapsmålare. Dessutom var han knuten till Hufvudstadsbladet som tecknare under många år. Fondens ändamål är att stödja främst unga tecknare.

Den senaste PON-tävlingen ordnades år 2015. Anna-Sofia Nylund-Allén vann första pris i tävlingen.

Mer information om tävlingen och tävlingsreglerna hittar du här.

Svenska kulturfonden
Pressmeddelande
Helsingfors den 1 juni 2020

Noggrannare information ges av:

Matts Blomqvist
Ombudsman
matts.blomqvist(at)kulturfonden.fi
050 592 3795

Annika Rönnblad
Kommunikationsassistent
annika.ronnblad(at)kulturfonden.fi
040 537 1494

Hur skulle du illustrera dagens samhälle?