Tillbaka
17.9.19   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Hallå också poddare och vloggare!

Foto: Fotofabriken

Planerar du en högklassig podd eller vlogg? Eller en film, tv- eller radioproduktion? Kulturfonden påminner om att fondens bidrag för film och media också berör produktioner för nya media. Ansökningstiden är i september.

– För några år sedan ändrade vi våra kriterier, så att vi också kan stödja produktioner för nya media – som poddar och vloggar. Hittills har vi ändå främst fått ansökningar för mera traditionella film, tv- och radioproduktioner, säger ombudsman Anna Wilhelmson som bereder ansökningarna om film- och mediebidrag på Kulturfonden.

Kulturfonden delar årligen ut ungefär en miljon euro i produktionsbidrag till film och media.Utöver september kan ansökningar om produktionsbidrag för film och media också lämnas in i mars och november.

– Då vi behandlar ansökningarna bedömer vi främst innehållet – det måste vara aktuellt och professionellt. Formatet är däremot av mindre betydelse. Vi efterlyser högklassiga produktioner med bra manus, rimlig budget och tydliga planer för finansieringen, produktionen och särskilt distributionen, säger Anna Wilhelmson.

Kulturfondens övergripande krav på en tydlig anknytning till det svenska i Finland gäller också ansökningarna om produktionsbidrag.

Ansökningarna kan röra både fakta och fiktion. Manus- och utvecklingsprojekt prioriteras, medan bidrag inte beviljas för anställningar eller anskaffningar, textning, versionering, distribution eller marknadsföring.

Läs mera och ansök på Kulturfondens webbplats. Då du ansöker om bidrag ska du välja alternativet ”Film” som verksamhetssektor.

Pressmeddelande
Helsingfors den 17 september 2019

Noggrannare information:

Anna Wilhelmson (kommentarer)
ombudsman, kultur
anna.wilhelmson(at)kulturfonden.fi
040 551 7959

Martina Landén-Westerholm
kommunikationschef
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi
040 595 0817

Hallå också poddare och vloggare!