Tillbaka
9.8.18   (Redigerad 29.8.18)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Välkommen till #orgkonf18

Bild: Laura Mendelin

Hur kan våra organisationer bli mer inkluderande? Hur ska vi integrera oss i nya kulturer och inbjuda andra till deltagande och gemenskap? Hur lyckas vi behålla kontakten? Välkommen till Organisationskonferensen, 30 år!

 

Den 4 oktober i SFV-huset G18 i Helsingfors bjuder vi  på en dag späckad med program, inspiration och möten. Temat för organisationskonferensen som i år fyller 30 år är:

En inkluderande handling idag

– Nycklar i integrationsarbetet

 

Organisationskonferensen är ett forum för de svenskspråkiga förbundens ledning och/eller personal.

Målet med organisationskonferensen är i år att förmedla verktyg och nycklar i integrationsarbetet. Konferensprogrammet innehåller både högklassiga föreläsningar och konkreta workshops. Under dagen får du också höra om lyckade satsningar och du får konkreta tips för verksamheten.

I år föreläser bland andra författaren och programledaren Alexandra Pascalidou (Sve), författaren, aktivisten och föreläsaren Navid Modiri (Sve) och riksdagsledamoten Pekka Haavisto.

Programmet börjar kl. 11 i SFV-huset G18 och dagen avslutas med en festmiddag, ett etniskt mattorg i Helsingfors Svenska Marthaförenings festsal Hemvrån.

 

Boka dagen nu, anmäl dig strax

Att delta i konferensen är gratis. Vi ser gärna att organisationernas verksamhetsledare och en medarbetare deltar. Kulturfonden och SFV subventionerar övernattningskostnaden (4-5.10) för deltagare från Åboland och Österbotten. Kostnaden för rum på Sokos Hotell Vaakuna, Stationsplatsen 2, blir 80 euro/enkelrum och 90 euro/dubbelrum för deltagaren. Du anmäler ditt behov av hotellrum i anmälningsblanketten. Rummet betalas i receptionen vid avfärd. Deltagarna står för resekostnaderna.

Anmäl dej till konferensen senast 24.9. Organisationerna har under vecka 34 fått en länk till anmälningsformuläret per e-post.

Vi ses på Organisationskonferensen den 4 oktober!

 

 

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou, ursprungligen från Grekland, föddes i en tvättstuga i en diktatur, kom till Rinkeby som 6-åring och bestämde sig tidigt för att förändra världen. ”Kampen för mänskliga rättigheter är min livsnerv”, säger författaren och programledaren Alexandra som också föreläser om mod, mångfald och inkludering.

 

Navid Modiri

Navid Modiri, föreläsare, författare och poddare, har startat mångfaldsprojekten Sverige 3.0, Integratörerna och Ett Sverige För Oss Alla. Navid tar oss bakom klichéerna som ofta kännetecknar samtalet kring mångfald. Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om integration, flykt och utanförskap. Vad betyder mångfald? Vad händer när vi arbetar medvetet och aktivt med frågorna i en organisation?

 

Pekka Haavisto

Pekka Haavisto, riksdagsledamot och tidigare minister, men också fredsarbetare, humanitär aktivist och förkämpe för integration. ”Alla har sin egen bakgrund och sin egen historia”, säger Pekka som tror på kommunikation och dialog i alla lägen. Pekka har varit ordförande för Gröna Förbundet och De Gröna i Europa. Utomlands är han känd för sina internationella uppdrag, särskilt i krisområden.

Välkommen till #orgkonf18