Tillbaka
8.12.16   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Kulturfonden stöder scenbygge och replokaler

Finns sommarteater behöver en ny scen inför premiären 8.6.2017. Den gamla scenen tvingades man riva efter sommarens föreställningar. Svenska kulturfonden stöder Esbobygdens ungdomsförbunds scenbygge med 25 000 euro.

 

Scenen som revs var ursprungligen tänkt som en tillfällig lösning. Esbobygdens ungdomsförbund har under flera år väntat på att Finns sommarteater ska få en fast plats. Nu har man beslutat sig för att tillsvidare fortsätta teaterverksamheten på Holmen, där man har fungerat under de senaste elva åren.

Kulturfondens styrelse beslutade den 8 december 2016 stödja Esbobygdens ungdomsförbunds scenbygge med 25 000 euro.

– Vi hoppas att Esbobygdens ungdomsförbund nu får en chans att bygga en hållbar och varaktig scen. Uppsättningarna på Finns sommarteater är värdefulla för både publiken och de unga skådespelarna, säger Leif Jakobsson, direktör på Svenska Kulturfonden.

 

Reprum vill erbjuda replokaler

Också teaterföreningen Reprum är i akut behov av nya utrymmen. Reprum erbjuder scenkonstnärer förmånliga repetitionslokaler, teaterteknik, lagerutrymme och utrustning för videoeditering. Reprum verkar i Helsingfors sedan år 2010. Just nu har man ett uppehåll i verksamheten, medan man söker nya repetitions- och arbetsutrymmen.

Kulturfonden stöder Reprum med 25 000 euro för anskaffning av nya utrymmen.

 

 

Pressmeddelande från Svenska kulturfondens styrelsemöte

Närmare information ger:

Leif Jakobsson, direktör, leif.jakobsson@kulturfonden.fi, tfn 040 152 6411 (kommentarer)
Martina Landén-Westerholm, informatör, martina.landen-westerholm@kulturfonden.fi, 040 595 0817

Kulturfonden stöder scenbygge och replokaler