Tillbaka
14.9.16   (Redigerad 12.10.16)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Stipendiebostäder i Victoriakvarteret via Lise och Thelma Standertskjölds fond

Nu är det möjligt att anmäla intresse för Svenska kulturfondens 14 stipendiebostäder i Victoriakvarteret! Svenska kulturfonden äger bostäderna på Medelhavsgatan 12 i Helsingfors via Lise och Thelma Standertskjölds specialfond.

Lägenheterna uthyrs som stipendiebostäder till svenskspråkiga professionella konstnärer för en tidsperiod på fem år. Storleken på lägenheterna varierar mellan 68,5 och 106,5 m². Bekanta dig med planritningarna för lägenheterna här. Huset beräknas vara inflyttningsklart i januari 2017. Hyran fastställs i ett senare skede, men den kommer att bestå av bostadsvederlaget med en mindre förhöjning. Regler för utyrning av lägenheter i Victoriakvarteret.

Lise och Thelma Standertskjölds fond
Lise och Thelma Standertskjölds fond grundades i enlighet med Lise och Thelma Standertskjölds inbördes testamente 31.5.1955 och Lise Standertskjölds tilläggstestamente 19.12.1965. Testamentets bestämmelser fullföljs genom att medlen används till i första hand bostäder ”för svenskspråkiga skådespelare och konstnärer i Finland, vilka är i behov av rekreation, vård eller pensionärsbostäder”. Fonden äger 33 lägenheter i Folkhälsans seniorhus Majblomman i Helsingfors och Vindängen i Esbo.

Tilläggsinformation
Vill du anmäla dig till intresselistan för bostäderna? Kontakta Kulturfondens ekonomichef Barbro Löfqvist (tfn +358 50 531 9185 eller barbro.lofqvist(at)kulturfonden.fi).

Stipendiebostäder i Victoriakvarteret via Lise och Thelma Standertskjölds fond