Tillbaka
12.9.16   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Stiftelsedagen 1.10.2016

Stiftelsedagen firas i över 20 europeiska länder lördagen den 1 oktober 2016. Svenska kulturfonden firar dagen både i Helsingfors och i Åbo!

Vad är Stiftelsedagen?
Stiftelsedagen är ett öppet, glatt och händelserikt evenemang. Under dagen synliggör stiftelserna sin verksamhet för allmänheten. Välkommen med!

Stiftelsecirkus i Södervik, Helsingfors
I Helsingfors deltar Kulturfonden i firandet av Stiftelsedagen i Circus Helsinkis utrymmen i Södervik mellan kl. 10 och 14. Inträdet är gratis och hela familjen är välkommen! På programmet cirkusföreställningar, som fått understöd av stiftelser. Det bjuds också på cirkusbana, sagor, popcorn, ballonger, och allt möjligt annat spännande.

Svenska kulturfonden och Konestiftelsen bjuder på delar av Sirkus Aikamoinens föreställning De lyckligas land. Föreställningen ett skickligt genomfört ode till cirkusen och till allt det vi förknippar med cirkusen. Verket är inspirerat av Federico Fellinis film I clown.  Nycirkusgruppen Sirkus Aikamoinen grundades 2009 och den uppträder runt om i Finland och Europa sedan dess. Gruppen flaggar för gemenskap och konstnärlig mångfald i en tid präglad av individualism och specialisering.

Svenska kulturfonden är en stiftelse som stödjer den svenska kulturen och utbildningen, det svenska språket och finlandssvensk verksamhet i Finland genom att årligen dela ut kring 34 miljoner euro. Kulturfonden verkar också genom att beställa utredningar, ordna seminarier om dagsaktuella frågor, samarbeta med andra aktörer organisationer och initiera projekt. Svenska kulturfonden är en paraplybeteckning för ca 480 fonder som har kommit till genom testamenten och gåvor från privatpersoner, samfund och företag.

Konestiftelsen är en självständig och oberoende organisation, som förbättrar världen genom att skapa förutsättningar för modigt initiativtagande inom vetenskap och konst. Stiftelsen understöder vetenskaplig forskning, kultur och konst via bidrag, och upprätthåller konstnär- och forskarresidensen på Saaren kartano.

Thalia-torget i Hansa-kvarteret, Åbo
På Thalia-torget lördagen den 1 oktober mellan kl. 11 och 15 kan du träffa representanter från 17 olika stiftelser i Egentliga Finland, bland annat Svenska kulturfonden, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet och Stiftelsen för Åbo Akademi. Under dagen bjuds bland annat på bl.a. musik, dans, dockteater och vetenskap i olika former. Du får möta människorna bakom stiftelserna och höra mera om stiftelsernas verksamhet. Välkommen med!

 

 

 

Stiftelsedagen 1.10.2016