Tillbaka
6.9.16   (Redigerad 12.9.16)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Svenska kulturfonden på Helsingfors bokmässa

Du hittar oss i monter 6m79 på den finlandssvenska avdelningen på bokmässan 27.10-30.10.2016. Vi ordnar program både på scen och i vår egen monter. Kom och säg hej!

Vi presenterar ett urval program ur de tio strategiska teaterprojekten: Projekt Sylvi/Wasa Teater, Grön teater/Reprum, Mad House Helsinki, Nicken NU/Svenska Teatern, REKO/Labbet, Ny dramatik/Teater Viirus, Den autonoma skådespelaren/LUST, Ung dramatik/Skolteaterföreningen, Ny Musikteater/Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi, Novia och Repertoar Live/CEFISTO, som alla beviljats understöd ur Kulturfondens program för teater.

Scenprogram

To 27.10 kl. 12.00 Tottiscenen
Läsning av dramatik – Vägen till Karanäsien
Skådespelare gör en läsning av en råpjäs som barnen i Karamalmens skola skrivit tillsammans med Ung Dramatik.
Arrangör: Ung Dramatik, ett av Svenska kulturfondens strategiska teaterprojekt

Torsdag 27.10 kl. 12.30, Edith Södergran-scenen
Kolumntävlingens prisutdelning 2016
Svenska modersmålslärarföreningen i Finland r.f. arrangerar kolumntävlingen Argh? – en skrivartävling för dig som har något på hjärtat för femte gången med bidrag från Svenska kulturfonden. Tävlingen är öppen för alla finlandssvenska studerande i gymnasiet och för motsvarande åldersgrupp inom yrkesutbildningen. Ämnet är fritt. Det viktiga är att skribenten skriver om något som verkligen engagerar honom eller henne.

Lördag 29.10 kl. 16.00, Tottiscenen
31 år av Bokkatalogen
Behövs Bokkatalogen i tryckt form i dagens läge? Hur har katalogen formats utöver åren och hur påverkar digitaliseringen utgivningen? Barbara Huldén, redaktör för bokkatalogen och Peter Wikström, grafiker för bokkatalogen diskuterar med Karoline Berg, bibliotekschef vid Helsingfors stadsbibliotek. Wivan Nygård-Fagerudd fungerar som moderator.

Söndag 30.10 kl. 17.00, Tottiscenen
Vad gör en dramaturg?
Kom och lyssna på ett sparringsamtal mellan dramatiker Ann-Luise Bertell och dramaturg Hanna Åkerfelt. Ann-Luise Bertell skriver en pjäs för daghemsbarn för Åbo Svenska Teater inom projektet Ung Dramatik. Samtalet introduceras av projektledare Harriet Abrahamsson.
Arrangör: Ung Dramatik, ett av Svenska kulturfondens strategiska teaterprojekt

Monterprogram

Presidentens stol, Ung Dramatik
Kom och sätt dig i President Sauli Niinistös stol och berätta vad du skulle göra om du hade makt att bestämma i Finland idag. Presidentens Stol är en berättarverkstad för barn och unga av Ung Dramatik. Presidentens stol ordnas i Kulturfondens monter på torsdag 27.10 kl. 10-11 och på fredag 28.10 kl. 10-11 och kl. 12-13.

Bokakuten – ordkonsttävling för skolelever, Sydkustens ordkonstskola
Lider du av bokfeber, läskramp eller ordutslag? Ordkonstskolan delar ut vitaliserande bokrecept i Kulturfondens monter. Du och din skolklass kan vinna bokpris genom att samla ihop diktfragment runtom på mässan. Upplev bokmässan med extra fantasi! Bokakuten riktar sig främst till skolelever i åk 1-9, men alla är välkomna på torsdag och fredag kl. 9.30-15.00.

I Kulturfondens monter pågår också två program under hela Bokmässan:

Pantomimpåse, Unga Teaterns publikarbete “Gröna ängars ö”
Unga Teatern presenterar sitt publikarbete. Kom t.ex. och bekanta dig med en pantomimpåse!

Dialogvägg, Projekt REKO, Labbet
På Dialogväggen kan man se hur ett pjäsmanus ser ut och lämna sitt eget bidrag till en scen.

#hforsbokmässa #svenskakulturfonden #strategiskateaterprojekt

 

Svenska kulturfonden på Helsingfors bokmässa

Bokkatalogen utkommer till Helsingfors bokmässa 2016. På bilden Bokkatalogen 2015.