Tillbaka
26.5.16   (Redigerad 30.5.16)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Tvåspråkig pedagogik lyfter fram svenskan i finska sammanhang

Idag publiceras boken På finska och svenska. Tvåspråkig pedagogik i daghem och förskola i Jyväskylä. I boken exemplifieras hur svenskan kan lyftas fram i finska sammanhang och beskriver den tvåspråkiga pedagogik som utvecklades och förverkligades i en daghemsgrupp på en finskspråkig ort. Boken har gjorts i samarbete mellan Jyväskylä och Vasa universitet och finansierats av Svenska kulturfonden.

– Även på finskspråkiga orter finns det familjer som vill kunna erbjuda svenska åt sina barn och den tvåspråkiga verksamheten var mycket populär. Vår bok visar att det finns pedagoger och lärare på dessa orter som kan erbjuda barnen språkberikande verksamhet på svenska, berättar professor Åsa Palviainen, en av bokens redaktörer.

Boken har skapats som ett verktyg och en inspirationskälla för pedagoger, ledare, planerare av dagvård och utbildning, beslutsfattare, föräldrar och forskare. Den passar också bra som utbildningsmaterial. Redaktörer för boken är Anu Palojärvi, Åsa Palviainen och Karita Mård-Miettinen.

Boken kan laddas ner på svenska här och på finska här. Mer information finns på JY:s hemsida.

Tvåspråkig pedagogik lyfter fram svenskan i finska sammanhang