Svenska kulturfonden hakee nyt hyviä ideoita kielenoppimiseen. Vuosina 2018­­–2021 uusi strateginen ohjelmamme Hallå! jakaa 6 miljoonaa euroa apurahoina ideoille ja hankkeille, jotka edistävät halua ja kykyä kommunikoida paremmin jommalla kummalla kotimaisella kielellä, ruotsiksi tai suomeksi.

Hallå! 2018-2021

Hallå!-ohjelma jakaa kuusi miljoonaa euroa apurahaa suomen ja ruotsin oppimiseen

Svenska kulturfonden hakee nyt hyviä ideoita kielenoppimiseen. Vuosina 2018­­–2021 uusi strateginen ohjelmamme Hallå!  jakaa 6 miljoonaa euroa apurahoina ideoille ja hankkeille, jotka edistävät halua ja kykyä kommunikoida paremmin jommalla kummalla kotimaisella kielellä, ruotsiksi tai suomeksi. 

 

Känner du dig trygg, smart och slagfärdig på finska? Och hur är läget i din familj, bland dina vänner och dina kolleger? Entäs jos olet suomenkielinen – uskallatko keskustella, harrastaa tai rakastua ruotsiksi?

Kuka voi hakea?

Apurahaa voivat hakea hankkeet,  jotka auttavat suomenkielisiä tai maahanmuuttajia viestimään paremmin ruotsiksi tai ruotsinkielisiä kommunikoimaan paremmin suomeksi, työssä tai vapaa-ajalla. Toivomme hankkeilta uutta luovaa otetta ja niiden tulee lisätä ymmärrystä muita kieliryhmiä kohtaan. Projektit voi liittää osaksi toiminnamme muita osa-alueita kuten taidetta ja kulttuuria, koulutusta, tutkimusta ja kansalaisten aktivointia.

Myönnämme Hallå!-ohjelman kautta kuusi miljoonaa euroa apurahoina projekteihin, jotka

  • edistävät kielitaitoa ruotsiksi ja suomeksi
  • lisäävät kieliryhmien välistä yhteisymmärrystä
  • painottavat kielitaitoa menestystekijänä

 

Projektiaika 2018-2021

Uuteen strategiseen ohjelmaan kuuluvia projekteja rahoitetaan kolmen vuoden ajan, vuosina 2018-2021, mikä on hankeajaksi poikkeuksellisen pitkä. Lisäksi tarjoamme hakijoille käytännön apua toiminnansuunnitteluun, siitä viestimiseen ja sen arviointiin.

 

Hae Hallå!-apurahaa 1-30.4.2018

Huomioithan, että tällä kertaa apuraha on suunnattu myös suomenkielisille hakijoille.

Hallå!-apurahaa voi hakea 1.-30. huhtikuuta  2018. Lisätietoja ja hakemuslomake verkkosivulla www.kulturfonden.fi.

 

Kulturfondenin strateginen työ

Kulturfonden edistää aina kieliryhmien välisiä suhteita ja yhteiskuntarauhaa. Vuosittain olemme tukeneet ruotsin kielen säilymistä elävänä kielenä eri alueilla myöntämällä tuhansia apurahoja.

Hallå! on Svenska kulturfondenin neljäs strateginen ohjelma. Vuosina 2014–16 myönsimme 8,3 miljoonaa euroa kolmeen aiempaan strategiseen ohjelmaan, joilla tuettiin näyttämötaiteita, lukio-opetusta ja kaksikielistä vapaa-ajantoimintaa.

 

Svenska kulturfondenin lehdistötiedote 15.2.2018

Lehdistötiedote: Hallå-ohjelma jakaa kuusi miljoonaa yhdessä tekemiseen ja suomen tai ruotsin oppimiseen

Hallå-logo: AI-tiedostona ja PDF-tiedostona

 

Lisätietoja:

Berndt-Johan Lindström
Opetusasiamies
040 838 1358
berndt-johan.lindstrom(at)kulturfonden.fi

Anna Wilhelmson
Asiamies, kulttuuri
040 551 7959
anna.wilhelmson(at)kulturfonden.fi