Tillbaka
13.5.24   (Redigerad 20.5.24)   |   Evenemang

Riktlinjer och regler för trygga rum

Hjälp oss att skapa en trygg, inkluderande och transformativ upplevelse för alla deltagare. Välkommen att följa evenemangets riktlinjer och regler.

 • Respektera allas gränser, både de fysiska och emotionella. All interaktion och fysisk kontakt förutsätter medgivande från båda parter.
 • Linking the (un)known är ett inkluderande och välkomnande evenemang för alla – oberoende av bakgrund, identitet och förmåga. Vi tolererar inte diskriminering, trakasserier eller någon annan form av fördomar.
 • Var mån om dig själv. En del teman eller scener kan utlösa starka känslor. Vänd dig till en av våra evenemangsvärdar om du har frågor eller funderingar eller om du känner dig obekväm med upplevelserna. Evenemangsvärdarna gör sitt bästa för att hjälpa dig med alla frågor.
 • Du får gärna använda en teatermask under hela evenemanget. Teatermaskerna bidrar till att både miljön och upplevelsen blir uppslukande för alla deltagare. Du använder ändå masken enligt eget beslut – det viktigaste är att du känner dig bekväm under hela evenemanget. 
 • Upplevelsen omfattar rörelse och fysisk interaktion, men alla artister är måna om att du känner dig trygg och tillfreds. 
 • Undvik spoilers. Ge alla deltagare möjlighet att få sin personliga upplevelse av evenemanget. Diskutera inte detaljer med dem som ännu inte upplevt installationerna.
 • Vi uppskattar din respons; den hjälper oss skapa en ännu bättre upplevelse framöver. Dela gärna dina tankar och upplevelser med personalen efter evenemanget – antingen personligen eller via dem deltagarenkät du får per mejl efter evenemanget.

Ljus och ljud under evenemanget

 • Vi vill att evenemanget ger dig en trygg och njutbar upplevelse också via skärmarna i utrymmet.
 • En del installationer har en intensiv och blixtrande ljussättning. Det här kan påverka dig som är ljuskänslig. Var i så fall försiktig och undvik vid behov de installationer som är opassande för dig.
 • I en del installationer förekommer höga ljud. Om du är känslig för höga ljud eller om du helt enkelt föredrar tystare utrymmen, kan du hålla ett längre avstånd till installationen eller använda öronproppar eller andra hörselskydd. 
 • I en del moment används strobebelysning – blixtrande eller blinkande ljuseffekter. De här lämpar sig eventuellt inte för dig som har epilepsi eller annars kan reagera på ljus. Anpassa i så fall din egen upplevelse.
 • Vänd dig till vår personal om du känner dig obekväm på grund av ljudet eller ljuset.
Riktlinjer och regler för trygga rum