Tillbaka
20.1.23   (Redigerad 24.3.23)   |   Evenemang

Om inbjudningar och biljetter

I april får alla uppleva föreställningen Världens lyckligaste land. Kolla in hur du reserverar en plats och annan viktig info om inbjudningar och biljetter.

Vem är välkommen till Världens lyckligaste land?

De tre föreställningarna av Världens lyckligaste land är öppna för alla. Sprid gärna inbjudningarna och infon bland dina vänner och bekanta! Föreställningarna är gratis och du behöver ingen inbjudan för att reservera en plats.

Du måste ändå anmäla dig på förhand via anmalan.kulturfonden.fi till den föreställning som du vill delta i.

Världens lyckligaste land passar för alla åldrar, men är inte planerad för barn i lekåldern och elever i de yngre årskurserna.

Föreställningarna passar för alla språkgrupper.

Fullbokat i Helsingfors och Vasa

Föreställningen Världens lyckligaste land är nu fullbokad i både Helsingfors och Vasa.

Vi är glada att scenkonstverket väckt så stort intresse att stadsteatrarna i både Helsingfors och Vasa är fullbokade redan en månad innan premiären!

Hann du inte boka en biljett? Håll då ögonen på vår anmälningssida. Frigjorda platser kan dyka upp då biljetter i Helsingfors och Vasa avbokas. Du kan kolla bokningsläget på anmalan.kulturfonden.fi.

Och glöm inte att det fortfarande finns lediga platser till föreställningen i Åbo tisdagen den 11 april. Passa på att boka din biljett innan de tar slut!

Välkommen med i vår testpublik

Goda nyheter till dig som väntar på en plats till fullbokade “Världens lyckligaste land” i Helsingfors. Vi välkomnar 200 personer till generalrepetition onsdagen den 5 april kl. 12 i Helsingfors.

Vi vill att så många som möjligt ska få se det nya scenkonstverket och därför är vi glada att kunna erbjuda 200 platser på generalrepetitionen onsdagen den 5 april 2023 kl. 12-13.30 på Helsingfors Stadsteater. Dörrarna öppnas kl. 11.30.

Du måste anmäla dig på förhand också till generalrepetitionen. Boka en plats via anmälningsformuläret på webbadressen: https://ansokan.kulturfonden.fi/events/show/105/.

Under generalrepetitionen ordnas ingen servering. I foajén pågår under dagen tekniska förberedelser inför kvällens premiärföreställning.

Om du vill delta tillsammans med till exempel en undervisningsgrupp ska du så fort som möjligt mejla evenemang(at)kulturfonden.fi.

Har du fått en mejlinbjudan?

I mitten av januari mejlade vi en förhandsinbjudan till alla samfund som sökt bidrag från Kulturfonden under de senaste åren. Vi postade inbjudan till mejladressen som uppgetts som samfundets kontakt, men inbjudan är riktad till alla intresserade i organisationen. Med hänsyn till GDPR-regleringar sände vi inbjudan endast till dem som i vårt ansökningssystem klickat för att de vill ha nyheter och inbjudningar per mejl från oss.

I mitten av februari sänder vi inbjudningar till våra samarbetspartner. Också då får du gärna dela anmälningslänkarna med dina vänner och samarbetspartner.

I februari publicerar vi också anmälningslänkarna på Kulturfondens webbplats och i våra kanaler på sociala medier.

Även du som inte fått en mejlinbjudan är varmt välkommen till Världens lyckligaste land!

Hur reserverar jag en plats?

Du reserverar en plats via webbsidan anmalan.kulturfonden.fi.

Det finns tre anmälningsformulär – ett för varje föreställning. Du måste anmäla dig till den föreställning du deltar i.

När kan jag reservera en plats på föreställningarna?

I januari har vi ett mindre biljettsläpp som vi riktar till organisationer som verkar inom Kulturfondens verksamhetsområden. Vi mejlar då förhandsinfo till alla som under de senaste åren sökt bidrag från Kulturfonden och dessutom gett oss tillåtelse att sända information och nyheter per mejl.

Anmälan till föreställningarna öppnar inom kort för allmänheten. Du som följer Kulturfonden på sociala medier eller besöker vår webbplats får snart veta när du kan boka din biljett. Även anmälningslänken publiceras i våra kanaler.

Alla kan anmäla sig ända fram till dagen för föreställningen eller så länge det finns platser.

Kan jag reservera en plats för min vän?

Du kan reservera en plats per anmälning till föreställningarna. Varje anmälning gäller endast en plats.

Om du har kommit överens om att boka en plats för en vän, måste du öppna ett nytt formulär och registrera platsen med hens namn och mejladress.

Kan jag reservera platser för en undervisningsgrupp?

Vi välkomnar särskilt lärare tillsammans med grupper från andra stadiet eller konstundervisning till föreställningarna. Kontakta evenemang(at)kulturfonden.fi om du vill delta tillsammans med en undervisningsgrupp.

Hur gör jag om jag får förhinder?

Alla anmälningar till föreställningarna är bindande.

Om du har reserverat en plats och får förhinder, önskar vi att du avbokar platsen så fort som möjligt.

I svarsmejlet du fick då du anmälde dig finns en länk som du använder för att avboka din plats.

Behöver jag en biljett?

I svarsmejlet du fick då du anmälde dig finns en personlig kod. Svarsmejlet är samtidigt din biljett. Var beredd att visa biljetten och koden – antingen i mobilen eller på papper – då du kommer till teatern.

Syns inte QR-koden i svarsmejlet?

Om du i ditt mejlprogram har valt att blockera externa länkar, visas antagligen INTE din personliga QR-kod i svarsmejlet. Koden syns om du ändrar inställningarna och tillåter att ditt mejlprogram visar externa länkar.

Om inbjudningar och biljetter