Tillbaka
29.6.22   |   Nyheter

Elins danslärare Emilia vann barnens prisballong

Elin och hennes danslärare och Emilia Törnblom. Bild: Elin Sundell

”En bra och snäll danslärare.” Så motiverade Elin Schmidt från Åbo sitt förslag att hennes danslärare Emilia Törnblom skulle få barnens prisballong vid Kulturfondens vårfester “Barn igen – en musikfest för alla åldrar” i maj.

Barnen som deltog i musikfesterna föreslog att finlandssvenska musiker, hobbyledare, familjemedlemmar och andra för dem betydelsefulla personer skulle vinna en prisballong. Emilia, som sedan fyra år undervisar Elin vid dansstudion KDC i Åbo, vann lottdragningen bland de förslag som våra unga festdeltagare lämnade in på tre orter.

Elin är 9 år och dansar en gång i veckan. Hemma övar hon också koreografi, speciellt mycket inför KDC:s stora dansföreställningar. Skulle hon själv få välja ett tema för en dansföreställning skulle det bli sagotema. Elin berättar att hon blir glad av att dansa och att det är roligt. I framtiden tycker hon det skulle vara roligt att tävla i dans.

Elins danslärare Emilia började själv dansa då hon var fem år gammal. Sedan dess har hon dansat på sin fritid, studerat dans vid Västra Nylands folkskola och utbildat sig till danspedagog på Stockholms konstnärliga högskola.

Som danslärare vill jag sprida glädje och inspiration genom min egen passion. Barnen påminner mig ofta om varför jag vill jobba med dans”, säger Emilia.

Förutom dans tycker Elin om att pyssla, läsa, lyssna på musik och sjunga. Hon skulle gärna testa på flera olika hobbyer, bland annat fotboll, ishockey, ordkonst, teater, scouting och gymnastik.

En musikfest för alla åldrar

Under våra vårfester i Borgå, Jakobstad och Åbo firade vi fondens utdelning och alla pristagare med en lekfull konsert. I vår kreativa hörna fick barnen pyssla och föreslå en egen pristagare. Barnen var i fokus och vi ville därför höra deras tips på personer och organisationer som varit viktiga för just dem. Vem skulle våra unga festdeltagare helst prisbelöna?

På våra Facebook- och Instagram-sidor kan du se flera bilder på Elin och Emilia och från vårfesterna.

Elins danslärare Emilia vann barnens prisballong