Tillbaka
6.10.21   (Redigerad 21.11.22)   |   Nyheter

Vi är Svenska kulturfonden

Visste du att Svenska kulturfondens korrekta namn tidigare var Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland sr? Det var ett långt och knepigt namn och vi har alltid använt Svenska kulturfonden i vår kommunikation.

Vi vill vara tydliga och korrekta och därför är vi glada över att nu också på riktigt heta Svenska kulturfonden – eller officiellt Utdelningsstiftelsen för Svenska kulturfonden sr.

Vi har alltså lämnat vårt långa, krångliga, officiella och ganska okända namn, Stiftelsen för utbildning och kultur på svenska i Finland, bakom oss.

Fortsätt gärna att prata om oss och fortsätt att kalla oss Svenska kulturfonden. Det är både rätt och lätt.

Samtidigt passade investeringsstiftelsen (tidigare Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar sr, SKUI) på att ändra sitt namn till Fastighetsstiftelsen för Svenska kulturfonden sr.

Vår officiella namnändring påverkar inte dig som söker bidrag av oss och inte heller dig som vi samarbetar med. Vårt FO-nummer och våra faktureringsadresser är de samma som tidigare. 

För dig som vill kolla upp oss i Patent och registerstyrelsens stiftelseregister eller i Företags- och organisationsdatasystemet är det däremot bra att känna till våra nya officiella namn.

Väckte våra namnändringar frågor?

Kontakta gärna vår ekonomi- och förvaltningschef Britt-Marie Forsell-Stenström (britt-marie.forsell-stenstrom(at)kulturfonden.fi) eller vår fastighetschef Joel Johansson (joel.johansson(at)kulturfonden.fi).

Vi är Svenska kulturfonden

Nu är vårt officiella namn Utdelningsstiftelsen för Svenska kulturfonden sr.