Tillbaka
12.2.19   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Musikteatern “I det stora landskapet” tar fart

Kulturfonden har beviljat 160 000 euro till bland annat DUV för föreställningen "I det stora landskapet". Bild: Valtteri Kantanen

Svenska kulturfonden ger 160 000 euro till musikteaterföreställningen I det stora landskapet – en sagolik familjekrönika. Föreställningen är ett samarbete mellan DuvTeatern, Svenska Teatern, musikgruppen Resonaarigroup, Wegelius Kammarstråkar och frilansande skådespelare och forskare.

I det stora landskapet är ett tvärkonstnärligt samarbetsprojekt med aktörer som representerar olika konstgrenar, organisationer och språk. Projektet involverar scenkonstnärer och musiker – både professionella och med olika funktionsvariationer.

DuvTeaterns skådespelare skapar manuset till föreställningen. Det blir en poetisk familjeberättelse och en verklighetsbaserad nutidsskildring som rör sig mellan saga och verklighet, humor och allvar.

– Det kommer nog att gå bra. När man spelar teater får man pellejönsa med sitt inre, säger skådespelaren Yvonne Heins.

– Man ska vara stolt och modig när man står på scenen, säger skådespelaren Karolina Karanen.

Utöver skådespeleriet är också musiken, sången och dansen centrala i föreställningen. Musiken komponeras av Markus Fagerudd och orkestern leds av kapellmästare Emma Raunio. För koreografin står Carl Knif i samarbete med skådespelarna. Föreställningen regisseras av Mikaela Hasán.

DuvTeatern, som har tagit initiativet till I det stora landskapet, firar samtidigt sitt 20-årsjubileum med projektet.  I det stora landskapet är den största produktionen i DuvTeaterns historia.

Kulturfondens bidrag fördelas mellan Wegelius Kammarstråkar som får 40 000 euro och DuvTeatern som får 120 000 euro till projektet. Föreningen Konstsamfundet bidrar med ytterligare 90 000 euro till DuvTeatern.  

Helsingfors den 12 februari 2019
Pressmeddelande

Noggrannare information och intervjuförfrågningar:

Martina Landén-Westerholm
Informatör
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi
040 595 0817
 
Annika Rönnblad
Kommunikationsassistent
annika.ronnblad(at)kulturfonden.fi

Musikteatern “I det stora landskapet” tar fart