Tillbaka
10.1.19   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Ses vi på Educa-mässan?

Educa-mässan ordnas den 25-26 januari 2019 i Mässcentret i Helsingfors. Inträdet till mässan är gratis. Bild: Nina Ahtola

Välkommen till Educa-mässan 25-26.1.2019 i Mässcentret, Helsingfors. Vi ses i svenska kvarteret, vid scenen Hörnan och i Svenska kulturfondens monter.

Vi deltar i Educa-mässan både som utställare och med ett bidrag till det svenska mässkvarteret. Du hittar oss i det svenska kvarteret, intill scenen Hörnan. Sikta mot de stora röda Hörnan-skyltarna.

Inträdet till Educa, Finlands största evenemang inom utbildningssektorn, är gratis. Du behöver bara registrera dig som besökare; antingen på Mässcentrets webbplats eller vid entrén.

 

Program på svenska

I Kulturfondens monter bjuder vi på intressanta programsnuttar under nästan hela mässan. Kolla vårt monterprogram nedan.

På kvartersscenen Hörnan ordnas också program på svenska under hela mässan. På Finlands Svenska Lärarförbunds webbplats hittar du noggrannare information om mässans svenskspråkiga program. Gå till programinfon på www.fsl.fi.

På Mässcentrets webbplats hittar du mera information om Mässcentret, Educa-mässan och hela mässprogrammet.

 

Välkomna alla småbarnspedagoger

På Educa-mässan erbjuder vi något för alla som jobbar i skolvärlden. I år riktar vi oss särskilt till alla svenskspråkiga småbarnspedagoger. Välkomna till monter och ta reda på vad vi erbjuder för just dig i vår.

 

Program i Kulturfondens monter

Fredag

11.30-12.00 Tutorlärarutbildningen i Svenskfinland
Koordinering och samarbete kring tutorlärares arbete i skolorna.
Björn Kronholm, klasslärare, Purmo skola och tutorkoordinator för Jakobstadsregionen
Centret för livslångt lärande

 

12.00-12.30 Nätrespekt
Nätrespekt är en workshop som behandlar värderingar, relationer och hur vi själva kan ta ansvar för att skapa ett respektfullt klimat på nätet. Unginfo presenterar sitt arbete kring nätrespekt med elever i högstadiet och andra stadiet.
Mirjam Malik, utbildare vid Luckan och ansvarig för skolbesök
Luckan

 

12.30-13.15 Studera smart
Övergången från gymnasiet till högskola är ofta krävande och många studerande saknar den studieteknik som krävs för akademiska studier. Hur kan gymnasierna hjälpa studerande att utveckla sina studiefärdigheter och hur kan skolorna stödja studerande från studieovana hem? Forskningsprojektet Studera smart (Helsingfors universitet) berättar om sitt arbete och visar sina videoklipp om studiefärdigheter, lärande och studenternas universitetschock.
Monica Londen och Katarina Perander-Norrgård, Helsingfors universitet

 

14.00-14.45 Konsttestarna
Under tre år ger projektet Konsttestarna alla Finlands åttondeklassare, närmare 200 000 ungdomar, möjlighet att uppleva och utvärdera två konstevenemang. Vad har hänt hittills och vad väntar åttondeklassarna under de tre sista terminerna.
Juulia Salonen, koordinator för Konsttestarna/Nyland

 

ILS-projektet har utvecklat material och metoder som stöder elever i svenskspråkiga skolor. Bild: Niklas Gerkman

15.00-15.45 Läsning och uppmärksamhet – Hur ska vi stödja elever?
Niilo Mäki Institutets ILS-projekt (InLärning och Stöd) har under tre år utvecklat kartläggnings- och interventionsmaterial för finlandssvenska skolor. ILS-projektets forskare berättar om sitt arbete och verktygen som utvecklats.
Pia Vataja, Henrik Husberg, Susanna Slama och Ann-Katrine Risberg, Niilo Mäki Institutet

 

Lördag

11.00-12.00 Läsning och uppmärksamhet – Hur ska vi stödja elever?
Niilo Mäki Institutets ILS-projekt (InLärning och Stöd) har under tre år utvecklat kartläggnings- och interventionsmaterial för finlandssvenska skolor. ILS-projektets forskare berättar om sitt arbete och verktygen som utvecklats.
Pia Vataja, Henrik Husberg, Susanna Slama och Ann-Katrine Risberg
Niilo Mäki Institutet

 

12.00-12.30 Projektet Bothnia Learning Hub
Bothnia Learning Hub utnyttjar digitaliseringens möjligheter. Projektet vidareutvecklar och sprider god praxis av digitala lärandemiljöer och experimenterar med nya teknologier och arbetssätt. I fokus är lärarutbildare och lärare på fältet.
Yvonne Backholm-Nyberg, projektkoordinator
Centret för livslångt lärande

 

Svenskspråkiga åttondeklassare fick hösten 2018 bland annat uppleva föreställningen Kill Carmen. Foto: Kim Laine

12.30-13.30 Konsttestarna
Under tre år låter projektet Konsttestarna alla Finlands åttondeklassare, närmare 200 000 ungdomar, uppleva och utvärdera två konstevenemang. Vad har hänt hittills och vad väntar åttondeklassarna under de tre sista terminerna.
Juulia Salonen, koordinator för Konsttestarna/Nyland

 

13.30-14.00 Projektet Bothnia Learning Hub
Bothnia Learning Hub utnyttjar digitaliseringens möjligheter. Projektet vidareutvecklar och sprider god praxis av digitala lärandemiljöer och experimenterar med nya teknologier och arbetssätt. I fokus är lärarutbildare och lärare på fältet.
Yvonne Backholm-Nyberg, projektkoordinator
Centret för livslångt lärande

 

14.00-15.00 Studera smart
Övergången från gymnasiet till högskola är ofta krävande och många studerande saknar den studieteknik som krävs för akademiska studier. Hur kan gymnasierna hjälpa studerande att utveckla sina studiefärdigheter och hur kan skolorna stödja studerande från studieovana hem? Forskningsprojektet Studera smart (Helsingfors universitet) berättar om sitt arbete och visar sina videoklipp om studiefärdigheter, lärande och studenternas universitetschock.
Monica Londen och Katarina Perander-Norrgård, Helsingfors universitet

 

 

Ses vi på Educa-mässan?