Tillbaka
7.12.18   (Redigerad 10.12.18)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Katarina von Numers-Ekman blir vår ombudsman

Från och med februari jobbar Katarina von Numers-Ekman som ombudsman på Kulturfondens kansli i Helsingfors. Foto: Cata Portin

Vi har valt Katarina von Numers-Ekman till ny ombudsman vid vårt kansli i Helsingfors. Katarina tillträder i början av februari 2019 och kommer att jobba med frågor inom utbildning och forskning.

 

Katarina hämtar bred erfarenhet till Kulturfonden – främst från skolvärlden, men också från föreningslivet och förlagssektorn. Katarina, FM i nordisk litteratur och nordiska språk, har sedan år 2000 jobbat som lektor i modersmål och litteratur i Mattlidens gymnasium i Esbo.

 

Åren 2014-2017 var hon tjänstledig från sitt lektorsjobb och var då läsambassadör i hela Svenskfinland inom ett treårigt projekt som finansierades av Kulturfonden.

– Jag har i många sammanhang fått uppleva hur värdefulla Kulturfondens insatser för utbildning och kultur på svenska i Finland kan vara. Därför är jag mycket glad över att få arbeta på ett brett plan med mina hjärtefrågor, säger Katarina von Numers-Ekman.

 

Som författare har Katarina ytterligare ett perspektiv på Kulturfondens verksamhetsområden. Med sina barn- och mellanåldersböcker har hon bland annat gjort författarbesök i många skolor.

– Jag har träffat många lågstadiebarn som berättat att de tyckte om att få läsa om barn som talar som de själva gör och rör sig i miljöer som är bekanta. Det är finlandssvenska unga läsare inte bortskämda med, säger Katarina.

Katarinas bok Konrad och Kornelia, utgiven av Förlaget, nominerades till Finlandia Junior-priset år 2010.

 

Katarina efterträder Sonja Ollas-Airinen som efter åtta år på Kulturfonden vid årsskiftet fortsätter mot nya utmaningar på det svenskspråkiga stiftelsefältet.

Jobbet som ombudsman lockade 50 sökande.

 

Kommentarer och förfrågningar:

Martina Landén-Westerholm
informatör
040 595 0817
martina.landen-westerholm(at)kulturfonden.fi

 

Katarina von Numers-Ekman blir vår ombudsman