Tillbaka
16.10.18   (Redigerad 17.10.18)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Kolla in vårt program på Bokmässan

Missade du “Ord förändrar verkligheten” i våras? På Bokmässan i Helsingfors har du på lördagen chans att uppleva språkshowen 2.0. Vi bjuder också på en Hallå!-diskussion om två- och flerspråkighet i Finland och  prisutdelning i abiturienternas kolumntävling Argh?

Under Bokmässan i Helsingfors bjuder vi i år på tre programpunkter i det svenska kvarteret. Vi ses vid scenerna Blåbärslandet och Fiskehamnen.

 

Torsdagen den 25 oktober kl. 16.00-16.30 på scenen Blåbärslandet

Hallå! På svenska. Ja suomeksi.

Känner du dig trygg och slagfärdig på finska? Uskallatko keskustella, harrastaa tai rakastua ruotsiksi? Vi satsar sex miljoner euro på 79 projekt som gör det lättare att kommunicera på svenska och finska. På Bokmässan tar Lina Laurent tar pulsen på tre nya Hallå!-projekt.

Ahmed Hassan, Jaana Hirsikangas och Jaan Siitonen. Lina Laurent leder diskussionen.

 

Fredagen den 26 oktober kl. 11.00 på scenen Blåbärslandet

Vem vann Argh?

Svenska modersmålslärarföreningen i Finland presenterar och belönar vinnarna i årets kolumntävling “Argh? “. Tävlingen är för studerande i svenskspråkiga gymnasier och inom yrkesutbildningen och ordnas med bidrag från Kulturfonden.

 

 

Lördagen den 27 oktober kl. 13.30 på scenen Fiskehamnen

Ord förändrar verkligheten 

På scenen möts fyra personer med språk som passion och arbetsverktyg. De debatterar, filosoferar och ventilerar iakttagelser, fenomen och idéer kring språk. Föreställningen är för alla som tänder på det svenska språket.

Lotta Lundgren (Sve), Ted Forsström, Maria Sundblom Lindberg och Philip Teir

 

 

Kolla in vårt program på Bokmässan