Tillbaka
25.5.18   (Redigerad 29.5.18)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Vad betyder GDPR för oss?

Projekt Fredrika får sammanlagt 100 000 euro för att göra det svenska i Finland synligt på Wikipedia. Bild: Pixabay

För oss på Kulturfonden är det varje dag lika viktigt att våra beslut, våra processer och register är genomskinliga och att vi behandlar våra sökandes och bidragsmottagares personuppgifter på ett korrekt och säkert sätt.  Det här har lika hög prioritet idag, fredagen den 25 maj då EU:s nya GDPR-reglering träder i kraft, som alla andra dagar hittills och framöver.

 

Vi har ungefär 8 000 sökande varje år och hanterar en stor mängd personuppgifter. För oss är det självklart och högsta prioritet att våra ansökningssystem och våra register alltid är säkra och pålitliga. Vi har ett IT-team som varje dag jobbar för att ansökningssystemet och registren ska vara i toppklass.

Trots att många förtroendevalda och sakkunniga är involverade i behandlingen av ansökningarna, har endast en handfull tjänstemän tillgång till känsliga registeruppgifter som personbeteckning och kontonummer.

Vår GDPR-anpassning kräver ingenting av dig. Vi har samma uppgifter som tidigare i vårt ansökningssystem och vi skyddar dem precis lika bra som hittills. Du kan precis som förut kontakta oss om du har frågor eller önskemål om hur vi behandlar dina personuppgifter.

 

Kolla personuppgifter

Om du vill kolla vilka uppgifter vi har om dig i vårt ansökningssystem, kan du logga in i ansökningssystemet via https://ansokan.kulturfonden.fi/. Via fliken Användaruppgifter och Personuppgifter får du instruktioner för hur du hämtar alla data vi har om dig. Kom ihåg att hantera filen du får av oss varsamt. Den innehåller all information vi har om dig, eventuellt också personnummer och kontonummer.

 

Läs mera

Vi har också uppdaterat vår registerbeskrivning som nu ännu tydligare förklarar vilka vilka dina rättigheter är. I registerbeskrivningen hittar du också information om vilka uppgifter vi samlar in, varför vi gör det och till vad utnyttjar vi informationen. Registerbeskrivningen hittar du här:  https://ansokan.kulturfonden.fi/instruction/registry/ eller via länken längst ned i ansökningssystemet (du behöver inte vara inloggad i ansökningssystemet för att se dokumentet).

Om du har några frågor om dina uppgifter och du inte får svar på din fråga i registerbeskrivningen, kan du alltid kontakta om genom att mejla kansliet(at)kulturfonden.fi.

Vad betyder GDPR för oss?