Tillbaka
25.4.18   (Redigerad 8.5.18)   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Välkommen på Kulturfondens vårfester!

I maj firar vi det svenska språket, Kulturfondens utdelning och alla som med bidrag från Kulturfonden får förverkliga sina visioner och projekt på svenska i Finland.

Vi bjuder på tre underhållande och seriösa språkföreställningar Ord förändrar verkligheten.

tisdagen den 15 maj kl. 18 på Savoyteatern, Helsingfors
onsdagen den 16 maj kl. 18 i Sigynsalen, Åbo
torsdagen den 17 maj kl. 18 på Ritz, Vasa

På scenen möts fyra personer med språk som passion och arbetsverktyg. De debatterar, filosoferar och ventilerar iakttagelser, fenomen eller idéer kring språk.

Lotta Lundgren, (Sve) skribent, manusförfattare och programledare.
Lotta startade sin bana i reklambranschen och var en av Sveriges mest prisbelönta och välrenommerade copywriters och marknadsförare. De senaste åren har hon skrivit och medverkat i flera framgångsrika SVT-produktioner, bl.a. Landet brunsås, Historieätarna och Bye Bye Sverige.

Ted Forsström, komiker, författare och programledare
Ted jobbar med humor i radio, tv, litteratur och teater. Tillsammans med Kaj Korkea-aho skapade han fenomenet Pleppo som blev radioprogram, poddar, bok och utsålda teaterproduktioner. Ted är författare till sin ord-trilogi och medförfattare till Finlandiaprisnominerade Zoo! Virala genier.

Maria Sundblom Lindberg, terapeut, präst, publicist och föreläsare
Maria är psykoterapeut, präst och publicist. Men mest av allt mamma och människa. Hon har lett tv-programmen Cirkus Familj och SALT och pratat emotioner och relationer i podden Mammapolis. Hon driver Familjebolaget och är krönikör och kolumnist.

Philip Teir, författare
Philip arbetade som kulturchef på Hufvudstadsbladet åren 2009-2014 och är idag fri författare och skribent. Han har redigerat antologier om manlighet och Österbotten, och syns ofta som skribent på svenska kultursidor. Teir är upphovsman till och programchef för litteraturfestivalen Helsinki Lit.

Vid festerna belönar vi vårens pristagare och bjuder på ett glas bubbel med tilltugg. Festerna är öppna för alla som tänder på det svenska språket. Kom ihåg att anmäla dig till den fest som du vill delta i; anmälningsformuläret hittar du på http://anmalan.kulturfonden.fi. Sista anmälningsdag är 10 maj.

Välkommen på Kulturfondens vårfester!