Tillbaka
11.1.18   |   Evenemang
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Barnträdgårdslärare – ansök om studieresa till Island

Nu har du som är barnträdgårdslärare eller socionom och jobbar i barngrupp på svenska möjlighet att åka på studieresa till Reykjavik. Resan fokuserar på natur, kultur och jämställdhet i småbarnspedagogik.

I april 2018 ordnar Kulturfonden, stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Finlands Kommunförbund en studieresa till Reykjavik. Barnträdgårdslärare och socionomer som jobbar i barngrupp i daghem eller förskola på svenska i Finland har möjlighet att delta.

Målet med resan är att inspireras av den isländska småbarnspedagogiken, nätverka med andra pedagoger och utnyttja den nya kunskapen hemma.

I Reykjavik ordnas föreläsningar om barnkultur och den isländska småbarnspedagogiken. Dessutom får deltagarna besöka daghem med specialisering inom genus-, natur- och konstpedagogik.

 

Genustänk genomsyrar småbarnspedagogiken

 

På Island finns omkring sjutton daghem och skolor som tillämpar genuspedagogik enligt den så kallade Hjallismodellen. Metoden innebär bland annat att flickor och pojkar skiljs åt i undervisningen, vilket ska göra det lättare att anpassa upplägget enligt gruppernas behov. Under resan har deltagarna möjlighet att besöka några av daghemmen.

 

Ansök i januari

Sammanlagt kan 25 personer delta i studieresan, som pågår mellan den 16 och 20 april.

Ansökningstiden är mellan den 9 och 31 januari 2018 och ansökan görs elektroniskt på kurstorgets webbplats.

Läs mera om studieresan på Kommunförbundets webbplats.

Närmare information om resan får du via Elin Johansson, utbildningsplanerare på Kommunförbundet, +358 9 771 2241, elin.johansson(at)kommunforbundet.fi

 

Text:
Sofia Strömgård
Praktikant
sofia.stromgard(at)kulturfonden.fi

 

Barnträdgårdslärare – ansök om studieresa till Island