Tillbaka
1.10.17   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Vi söker en verkställande direktör

Kontraktet med vår nuvarande direktör löper ut våren 2018 och vi söker nu en verkställande direktör till vårt kansli i Helsingfors.

 

Vi söker dig som tänker visionärt och arbetar strategiskt, inspirerar, kommunicerar och förankrar. Du identifierar Kulturfondens möjligheter och begränsningar i gränsmarkerna mellan tredje sektorn och det offentliga. Du välkomnar nya och modiga initiativ och slutför det du påbörjat.

Som verkställande direktör leder du Kulturfondens arbete i enlighet med stiftelselagen, donationsurkunder och stadgar så att vi förverkligar de strategiska mål och projekt som styrelsen och delegationen slagit fast. Du administrerar våra omfattande ansökningsprocesser så att vi utnyttjar all sakkunskap som är knuten till fonden. Du arbetar självständigt, leder vår kunniga personal och förser styrelsen och delegationen med den information de behöver för att kunna fatta beslut.

Vi förväntar oss att du

  • har lämplig högre högskolexamen och dokumenterad god ledarskapserfarenhet
  • är förtrogen med det finländska samhället, dess byggklossar och trender
  • har bred kunskap om och intresse för utbildning och kultur i hela Svenskfinland
  • känner till våra samarbetspartners, såsom andra stiftelser och fonder
  • har hög integritet och klarar starka korstryck av olika intressen
  • är bra på att bygga och upprätthålla nätverk
  • har förmåga att tänka helhetsmässigt
  • är bra på att kommunicera och har hög social kompetens

Vi ser gärna att du börjar jobba hos oss våren 2018. Tjänsten besätts för fem år med möjlighet till förlängning.

Fyll i din ansökan med cv och löneanspråk på uratori.mps.fi senast 23.10.2017. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt. Styrelseordförande Stefan Wallin, stefan.wallin(at)kulturfonden.fi och MPS Executive Search, Roy Herold, +358 400 601 760 svarar på frågor.

 

Svenska kulturfonden grundades 1908 av Svenska folkpartiet och är idag en paraplybeteckning för cirka 490 fonder som kommit till genom testamenten och gåvor från privatpersoner, samfund och företag. Kulturfondens kapital ägs och förvaltas av Svenska litteratursällskapet. Kulturfonden delar årligen ut ca 36 miljoner euro till utbildning, kultur och annan samhällelig verksamhet på svenska i Finland.

Vi söker en verkställande direktör