Tillbaka
10.5.17   |   Okategoriserade
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Tom Kankkonen – civilbefolkningens röst

Fotograf Niklas Gerkman

Tom Kankkonen är journalisten som ger en röst åt civilbefolkningen i konfliktdrabbade områden. Där invånarnas vardag har rämnat hittar Tom en mänsklig dimension att beskriva för tv-tittare och radiolyssnare. Tom Kankkonen får Kulturfondens pris på 10 000 euro.

Tom har gjort sig känd som en objektiv och orädd journalist. I en tid av alternativa fakta blir hans opartiska rapporter och kritiska källgranskning särskilt värdefulla. Tom är påläst, driftig, noggrann och vederhäftig då han lugnt och förtroendeingivande rapporterar från krishärdar på olika håll i världen.

Särskilt Turkiet, Irak och Syrien har blivit Toms bevakningsområden. Här berättar han förtjänstfullt de civila människornas historier samtidigt som han förklarar händelseförlopp och beskriver regimen i krigsdrabbade områden.

Tom Kankkonen – civilbefolkningens röst