Tillbaka
5.5.17   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Britt-Marie Forsell-Stenström stärker Kulturfondens team

Britt-Marie Forsell-Stenström är ny ekonomi- och personalchef vid Svenska kulturfonden. Britt-Marie jobbar vid Kulturfondens kansli i Helsingfors från och med början av maj 2017.

Britt-Marie kommer till Kulturfonden från PricewaterHouse Coopers där hon var Director och CGR-revisor. På PwC jobbade hon främst med stora multinationella men också mindre nationella bolag. Britt-Marie har bred erfarenhet bland annat av att leda stora arbetsteam och att starta och genomföra nya projekt.

Till utbildningen är Britt-Marie ekonomie magister från Svenska handelshögskolan i Helsingfors.

– Efter 20 år i företagsvärlden känns jobbet på Kulturfonden som en verkligen inspirerande och annorlunda utmaning. Jag ser fram emot att jobba i en miljö där vi ger möjligheter till utveckling och nya idéer inom utbildning och kultur på svenska i Finland, säger Britt-Marie.

På fritiden lockas hon av sport och skärgårdsliv.

Britt-Marie jobbar vid Kulturfondens kansli från och med den 2 maj. Hon efterträder Barbro Löfqvist som varit Kulturfondens ekonomi- och personalchef sedan 2005.

 

 

Många vill jobba som utbildningsombudsman

Svenska kulturfondens jobb som utbildningsombudsman lockade hela 56 sökande, 34 kvinnor och 22 män. Bland de sökande finns många meriterade personer med bred erfarenhet av utbildningssektorn.

Under maj intervjuas och testas de mest kvalificerade sökande. Beslutet om den nya utbildningsombudsmannen tas i början av juni.

Kulturfondens utbildningsombudsman är medlem av ledningsgruppen och bär det övergripande utvecklingsansvaret för fondens uppdrag inom utbildning och forskning. Utbildningsombudsmannen leder också fondens utbildningsteam.

Den nya utbildningsombudsmannen efterträder Veronica Granö-Suomalainen som avgår med pension under hösten 2017. Veronica har jobbat på Kulturfonden sedan 2003.

 

***

Helsingfors den 5 maj 2017
Pressmeddelande

Närmare information ger

Leif Jakobsson
Direktör
Tfn 040 152 6411
leif.jakobsson@kulturfonden.fi

Britt-Marie Forsell-Stenström
Ekonomi- och personalchef
Tfn 0500 355 533
britt-marie.forsell-stenstrom@kulturfonden.fi

Martina Landén-Westerholm
Informatör
Tfn 040 595 0817
martina.landen-westerholm@kulturfonden.fi

Britt-Marie Forsell-Stenström stärker Kulturfondens team