Tillbaka
25.4.17   (Redigerad 26.4.17)   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Unik fondsatsning inom kultur i vården

Det behövs mera kultur i äldrevården. Det anser Svenska kulturfonden, Konstsamfundet och Svenska folkskolans vänner. Vi finansierar ett treårigt pilotprojekt som skapar betydelsefull vardagskultur för minnessjuka i Svenskfinland.

Skådespelare Lilli Sukula-Lindblom leder det nya projektet. Lilli har en lång erfarenhet av jobb inom kultur i vården; hon var bland annat med om att etablera Sjukhusclowner rf:s verksamhet i Finland. Sedan några år har hon fokuserat på kulturprojektet Lillicare som jobbar med personer som lider av en minnessjukdom.

Det treåriga projektets mål är att förbättra minnessjukas livskvalitet och vardag genom att skapa modeller för vardagskultur vid vårdenheter. Projektet erbjuder utbildning och inspiration för vårdpersonal, vårdstuderande, närstående, volontärer och proffsartister.

Under projektet arrangeras seminarier, studiebesök och en slutkonferens för alla involverade och intresserade. Inledningsvis söker projektet tre boendeenheter för minnessjuka i Svenskfinland att samarbeta med.

Teater Geist, som i snart trettio år har varit involverad i projekt med tillämpad teater, administrerar det nystartade projektet. Lilli Sukula-Lindblom står för det praktiska utförandet av projektet tillsammans med andra experter, bland annat företaget Geroartist Taina Semi.

 

Bild: Terhi Paukku

Pressmeddelande
Helsingfors den 25 april 2017

Närmare information om projektet ger

Lilli Sukula-Lindblom, skådespelare, info(at)lillicare.fi, 0400 429 911, www.lillicare.fi
Åsa Rosenberg, ombudsman, asa.rosenberg(at)kulturfonden.fi, 0500 744 477

Martina Landén-Westerholm, informatör, martina.landen(at)kulturfonden.fi, 040 595 0817

Unik fondsatsning inom kultur i vården