Tillbaka
20.10.16   |   Nyheter
Märkte du att detta inlägg är redigerat för över två år sen?
Kontakta oss gärna om du vill kolla att informationen fortfarande gäller.

Martina Landén-Westerholm vald till informatör

Politices magister Martina Landén-Westerholm har valts till Svenska kulturfondens informatör. Tjänsten söktes av 50 välmeriterade personer.

Landén-Westerholm har jobbat som informatör på Finland Svenska Lärarförbund sedan 2002 och som organisationssekreterare och ombudsman på Forskarförbundet 1999-2001.

– Som informatör gäller det att göra organisationens kommunikation tilltalande, lättillgänglig och lättfattlig. Jag gillar särskilt de utmaningar i informatörsjobbet som handlar om att formulera knepigheter så enkelt och tilltalande som möjligt. Samtidigt borde informatören alltid tänka på den bild som man varje dag förmedlar av hela organisationen, säger Landén-Westerholm.

Landén-Westerholm tillträder 1.12.2016. Efter att tidigare ha fokuserat på skolfrågor, ser hon nu fram emot att jobba med finlandssvensk verksamhet i ett bredare perspektiv.

– Det känns roligt och samtidigt litet pirrigt. Svenska kulturfonden är en välkänd organisation med ett ambitiöst uppdrag i Svenskfinland. Det tror jag att gör jobbet som informatör både utmanande och belönande, säger Landén-Westerholm.

Landén-Westerholm (född 1973) är hemma från Ekenäs och återflyttade dit år 2007 efter 15 år i Åbo och Helsingfors. Till hennes fritidsintressen hör bl.a. motionsidrott och litteratur.

 

 

Martina Landén-Westerholm vald till informatör